torsdag 18 april 2024

inloggad som

Paradbygget attraherar tunga skånska bolag

Nästan hälften av The Points lokaler i Hyllie är nu uthyrda. Efter årsskiftet flyttar de första företagen in i det som med sina 110 meter blir det högsta kontorshuset i Öresundsregionen.

– I nuläget har vi nästan 40 procent av lokalerna uthyrda och ungefär 20 procent ligger ute på skarp offert, säger Elin Fasth, marknads- och kommunikationsansvarig på Annehem Bygg & Projekt till Rapidus.

Först att flytta in är kontorshotellkedjan Regus, som med sina tre våningsplan blir den största hyresgästen. Bäst utsikt får mjukvaruföretaget System Verification, som flyttar sitt huvudkontor till de två översta våningarna. Det innebär en tredubblad yta jämfört med deras nuvarande huvudkontor.

– Det kommer att bli väldigt speciellt, vi försöker tänka nytt i hur vi utformar våra kontor och arbetsplatser, säger grundare och koncernchef Hamdija Jusufagic.

I övrigt har System Verification kontor i Helsingborg, Göteborg och Stockholm, samt planer på att etablera sig på fler svenska orter.

Klara för inflyttning på The Point är också Emerse, Babyliss, DNB Bank, Choise Hotels och Holy Greens. Även Human IT, som redan har lokaler i Hyllie, flyttar till The Point vid årsskiftet. Företaget tar höjd för att nyanställa mellan 40 och 50 personer till, utöver dagens ungefär 70 anställda.

– Att det blir just The Point för oss beror på att Hyllie börjar nagga på Västra Hamnens roll som södra Sveriges Kista. Den geografiska placeringen i Hyllie är intressant med alla samarbeten som uppstår med Köpenhamn, säger Human IT:s vd Markus Närenbäck.

The Point byggs även samman med det intilliggande konferenshotellet Quality Hotel View. Kontorshuset blir i och med det ett premiumkoncept. Mötes- och konferenslokaler, kemtvätt och frukost från hotellet är några av de tjänster som The Points hyresgäster ska kunna dra nytta av.

Mette Carlbom
Niclas Lindstrand
Emiliano Strauss

Nästan hälften av The Points lokaler i Hyllie är nu uthyrda. Efter årsskiftet flyttar de första företagen in i det […]


För att läsa resten av artikeln behöver du
vara prenumerant och inloggad


  • Miljonregn över skånska startups

    ,
    Almi Invest har säkrat 1,6 miljarder kronor till nya investeringar, ett glädjebesked för svenska entreprenörer. Nu kan Rapidus avslöja hur stor del av kakan som går till skånska bolag. 

  • Det offentliga räds inte NIS2

    I EU-direktivet NIS2 omfattas såväl kommuner som lärosäten och Region Skåne i sin helhet av nya cybersäkehetsregleringar. Trots att flera kommuner har blivit hackade så sent som i år anser stora skånska förvaltningar att de redan lever upp till de nya kraven.

  • Sandberg donerar 100 Mkr

    Sandberg Development donerar 10 miljoner kronor per år i tio år till Malmö universitet. Pengarna ska gå till universitetets vattenforskning.