fredag 17 maj 2024

inloggad som

Capacent dubblar personalen i Malmö

|  
|  

Managementkonsultbolaget Capacent har haft en ganska anonym tillvaro i Malmö och Sydsverige. Det ska det bli ändring på, enligt kontorschefen Olle Eliasson ska Skånekontoret fördubbla personalstyrkan på ett par år. Samtidigt vidgas tjänsteutbudet till att omfatta rådgivning inom strategi, organisation och styrning samt digitalisering generellt och inte som i dag mest optimering av kostnader och rörelsekapital.

– Vi satsar på Öresundsregionen, det händer mycket spännande här. Fler kunder efterfrågar också rådgivning inom strategi. Jag vet inte om det är en förskjutning från att ha varit mer styrda från Stockholm eller vad som har hänt, men vi ser stora möjligheter att utveckla den lokala kundbasen, säger Olle Eliasson.

Ett första steg är nyrekryteringar av Pontus Andersson, som varit ansvarig för Bergendahl Foods e-handel, och Mikael Gustafson, som flyttar ned från Stockholmskontoret. Den sistnämnde är grundare av Occam Associates, som köptes upp av Capacent 2016, och har tidigare varit partner på AT Kearney och Accenture.

– Med nyrekryteringarna är vi 15 personer på Malmökontoret nu. Målet är att bli 25-30 på ett par år, säger Olle Eliasson.

Capacent har totalt 170 konsulter i Stockholm, Göteborg och Malmö samt i Finland och på Island. De största kunderna i Skåne är Kraftringen, Haldex, Bergendahls och AJ-produkter.

Niclas Lindstrand

 

 

Managementkonsultbolaget Capacent har haft en ganska anonym tillvaro i Malmö och Sydsverige. Det ska det bli ändring på, enligt kontorschefen […]


För att läsa resten av artikeln behöver du
vara prenumerant och inloggad