fredag 26 april 2024

inloggad som

Hon blir ny vd för Invest in Skåne

Ulrika Ringdahl tar över som vd för Invest in Skåne i denna vecka. Hon har arbetat på Invest in Skåne i fem år och varit vice vd på bolaget i två år. Sedan företrädaren Stefan Johansson gick i pension har hon också varit tillförordnad vd.

– Det Stefan har byggt upp ska vi bygga vidare på nu. Tydliga mål och tydlig värdegrund tillsammans med mycket frihet under ansvar för alla, säger Ulrika Ringdahl till Rapidus.

En stor utmaning för det skånska näringslivet blir att hitta personal. Ulrika Ringdahl säger att det är vad de skånska företagen pekar på som hinder för att fortsätta växa.

– Vi har sett det inom IT-branschen länge, men nu gäller det alla branscher. Detta är något vi måste ta hänsyn till och arbeta aktivt för att uppnå vårt mål att få utländska företag att etablera sig i regionen. Inom samarbetet för Greater Copenhagen arbetar vi med digitala marknadsföringskampanjer för att både attrahera företag och talanger.

Stefan Johansson, som varit vd sedan Invest in Skåne startade 2008, blir nu pensionär.

– Det känns väldigt bra att lämna över, vi har byggt ett framgångskoncept som inte hänger på mig. Så nu blir det segling, golf, stugor… egen tid för egna aktiviteter, säger Stefan Johansson.

Niclas Lindstrand

Ulrika Ringdahl tar över som vd för Invest in Skåne i denna vecka. Hon har arbetat på Invest in Skåne […]


För att läsa resten av artikeln behöver du
vara prenumerant och inloggad


  • Så mycket tjänade skånska börs-vd:ar 2023

    Peter Nilsson, vd för Trelleborg, var Skånes bäst betalda börs-vd 2023. Men ytterligare tolv vd:ar tjänade över 10 Mkr. Rapidus har listan över Skånes bäst betalda börs-vd:ar. Så här mycket tjänade de under 2023.

  • Fetast plånbok vinner

    Efter en tolfteplats av fjorton i SHL måste något göras med hockeylaget Malmö Redhwaks. I brist på kommunalt stöd behövs det nya och kreativa samarbeten med näringslivet.

  • Blandad kompott i rapportfloden

    Fortsatt svag efterfrågan medan kostnadsjakt i bolagen putsar resultaten. Det är den trend som går att utläsa ur de skånska börsbolagens rapporter för det första kvartalet, även om bilden är mycket blandad. Vi sammanfattar mer än ett dussin färska skånska rapporter.