fredag 4 april 2025

inloggad som

ANNONS Innehåll från EKN

Inyett lanserar i Norge och dumpar säljkontoren

|  
|  

Helsingborgsbolaget Inyett lanserar nu skarpt sin produkt, en mjukvara som varnar för felaktiga fakturor, i Norge. Redan vid start finns 20-30 kunder i grannlandet. Samtidigt har bolaget det senaste halvåret bantat säljorganisationen och lagt ned sina kontor i Göteborg och Stockholm.

– Vi träffar bara potentiella partner och större kunder fysiskt, de flesta affärer gör vi direkt digitalt. Därför ser vi att vi inte har behov av att ha kontor i Oslo eller Stockholm, säger vd Jan Swedin till Rapidus.

Han tillträdde som ny vd för Inyett i april förra året och har sedan dess skruvat på verksamheten. Sedan årsskiftet sker nästan all försäljning genom partnerskap.

– Det ger oss en lite svagare utveckling på ett-till-ett-försäljning eftersom vi tagit bort de seniora säljarna. Ändå räknar vi med att öka faktureringen med en miljon i månaden, säger han.

Målet är inte längre, som tidigare, att ha 100 miljoner kronor i omsättning 2019. Snarare siktar Jan Swedin på 40 miljoner kronor vid årets slut.

– Vi ligger väldigt tajt på målsättningen att gå på börsen 2021. Då ska vi omsätta 108 miljoner. Den planen följer vi slaviskt. Sedan tror jag vi har en god chans att slå den, men det är en hygienfaktor att vi ska vara redo för en börsnotering.

Inyett har i dag ett 30-tal anställda i Helsingborg, och runt 1.500 kunder. I kundstocken ingår 250 svenska kommuner och ett hundratal bolagskoncerner. Bolaget har en egen kreditvärdering och ett system som varnar för bedrägeriförsök och bluffakturor redan innan kunderna betalat sina fakturor till olika leverantörer.

2018 omsatte Inyett 29,5 miljoner kronor med ett resultat på tre miljoner kronor på sista raden.

Felicia Frithiof

Helsingborgsbolaget Inyett lanserar nu skarpt sin produkt, en mjukvara som varnar för felaktiga fakturor, i Norge. Redan vid start finns […]


För att läsa resten av artikeln behöver du
vara prenumerant och inloggad



  • Rejält tillskott i kassan för el-sparare

    Lundabaserade Emulate Energy stänger sin Serie A-runda och får två nya internationella delägare. Så här stort blev tillskottet och så ska pengarna användas.

  • Helsingborgsprofilens bolag stänger runda

    Helsingborgsbaserade Payzlip med Acke Salem i spetsen stänger en finansieringsrunda ledd av regionala näringslivsprofiler. Rundan blev dock mindre än ursprungligen tänkt. Så här länge räcker pengarna.

  • Advenica rustar för fortsatt lönsamhet

    Cybersäkerhetsbolaget Advenica har börjat året med att få in flertalet miljonorder. I en orolig omvärld ser vd Marie Bengtsson inget som talar emot att tillväxt- och lönsamhetsresan fortsätter.

  • Wallenberg går in i 34-bolag

    Ideonbaserade Nordic Forestry Automation, som Rapidus utsåg till 34:a år 2023, får in ett Wallenbergbolag som ny delägare. Det här ska den nya investeringen räcka till.

  • Additude-grundaren bygger nytt IT-bolag

    Additude-grundaren Jim Roslund är tillbaka i IT-branschen. Med en grupp tidigare Tretton37-medarbetare och deras uppdrag som grund drar han igång ett nytt IT-konsultbolag. Och gissa vad bolaget heter.

  • Säkra kommentarsfält – en lönsam historia?

    Ifrågasätt Media vill återuppliva kommentarsfunktioner på nätet och göra dem trollfria. Nu öppnas en investeringsrunda som ska räcka till svarta siffror.

  • Alteri Care satsar globalt

    Efter satsningen på internationell expansion närmar sig vårdtechbolaget lönsamhet – och ska revolutionera sjukvården i Zimbabwe.

  • Hon tar över rodret på Softhouse

    I fjol tog Stina Åkesson plats i vd-stolen på teknikbolaget Ourliving. Nu kliver hon även in i en vd-roll på ägarbolaget Softhouse. Här berättar den förre AF-borgbossen om ett turbulent fjolår.

  • Eletives sämsta år – 40 procent upp

    Det snabbväxande Malmöbolaget Eletive gjorde sitt hittills sämsta år i fjol. Och då var tillväxten ändå 40 procent. — I år kommer vi att passera 100 miljoner i ARR, säger vd Marcus Wennmo.

  • Tretton37: Kundinformationen till salu

    Efter att Tretton37 gått i konkurs är tillgångarna i bolaget nu till salu. En köpare kan överta varumärket Tretton37, kunddata värt nästan 90 miljoner kronor om året – och telefonnumren till 180 IT-konsulter.