tisdag 23 april 2024

inloggad som

Namnkunnig styrelse till omstöpt Pink Programming

Den ideella föreningen Pink Programming, vars mål är att få fler kvinnor till programmeringsbranschen, ska börja med certifierade utbildningar i programmering under året. Det bestämdes vid föreningens årsmöte, där planen för 2019 lades upp och nya styrelsemedlemmar tillsattes.

– Vi har mest sysslat med information, att ha kul, testa programmering för första gången eller lära sig ett nytt språk. Inspirationen är viktig och ska finnas kvar, men nu tar vi Pink Programming till en ny nivå och satsar stenhårt på expansion, både i form av ett eget kursutbud och att lyfta vårt varumärke kring att göra programmering tillgängligt för alla, säger Vanja Tufvesson, en av Pink Programmings tre grundare, till Rapidus.

Föreningen har också fått en ny styrelse:

Apollonia San Contreras, digital marknadschef på Hövding, Matilda Andersson, som redan arbetar med sponsorskap på Pink Programming, Farnaz Motamediyan, dataanalytiker på iZettle och Ylva Amrén, regionchef på Prevas AB är nya på sina poster. Ordföranden Linnéa Skoogh samt Alexandra Almgren, Louise Söderström, Jenny Dybedahl och Vanja Tufvesson själv sitter kvar i styrelsen.

– Nu får vi en superbra kombo av studenter, utvecklare och folk som kan saker som behövs för att driva och skala upp en organisation, människor som kan ledning, styrelsearbete och kommunikation, säger Vanja Tufvesson.

Under året ska Pink Programming också anställa sin andra heltidstjänst för att arbeta med kommunikation och projektledning.

Niclas Lindstrand

Den ideella föreningen Pink Programming, vars mål är att få fler kvinnor till programmeringsbranschen, ska börja med certifierade utbildningar i […]


För att läsa resten av artikeln behöver du
vara prenumerant och inloggad