torsdag 2 maj 2024

inloggad som

Ny IT–konsult i Malmö startar dotterbolag

IT-konsultbolaget Diamir Consulting har vuxit snabbt sedan starten 2017 och bildar nu dotterbolaget Diamir Management Consulting.

Till skillnad från moderbolaget ska det nya bolaget inrikta sig på mer övergripande förändringsarbeten i företag, snarare än tekniska lösningar.

– Det finns ett stort behov av övergripande rådgivning, inte bara med inriktning på affärsutveckling, utan även på det förändringsarbete som oftast krävs vid olika digitaliseringsprojekt, säger Diamir Consultings vd och medgrundare Mattias Pergler.

Diamir Consulting utvecklar webblösningar för bland annat e-handel. Bolaget startades 2017 av Qbranch-veteranen Mattias Pergler och Dennie Ovenberger, och omsatte under sitt första räkenskapsår lite mer än 3 miljoner kronor.

Bolaget har åtta anställda och för närvarande arbetar tre personer i det nya dotterbolaget, men inom de närmsta månaderna väntas minst lika många tillkomma.

Jessika Nord

IT-konsultbolaget Diamir Consulting har vuxit snabbt sedan starten 2017 och bildar nu dotterbolaget Diamir Management Consulting. Till skillnad från moderbolaget ska det nya […]


För att läsa resten av artikeln behöver du
vara prenumerant och inloggad


  • Så väcker du journalistens intresse

    Överraskning, känslor och pengar. Det är ingredienser till en artikel som väcker alla Rapidusläsares intresse. Så här gör du för att komma i tidningen.

  • Oatly bantar sig i form

    Oatly Group visar en liten försäljningsökning under första kvartalet, trots att efterfrågan av bolagets havrebaserade alternativ minskade med 30 procent i Kina. Huvuddelen av en minskad förlust kommer dock från minskade kostnader.

  • Ascelia rusar på fas 3-resultat

    Ascelia Pharma, med huvudkontor i Malmö, redovisar positiva resultat från en fas 3-studie med kandidaten Orviglance. Aktien rusade på beskedet.

  • Delningsekonomi i Lejonkulan

    I morgon fredag släpper vi ett nytt avsnitt av Lejonkulan. Här är frågan om det finns ekonomi i delningsekonomi.