tisdag 23 april 2024

inloggad som

Maxify Startup Studios öppnar för externa bolag

Hero Gaming-grundaren Georg Westins uppstartsfabrik Maxify Startup Studio öppnar nu för att ta in externa bolag. Först ut är Democratic Gallery, grundat av kommunikationsbyråveteranen Christian Barrett. Vid sidan om de egenutvecklade bolagen ska även dessa få tillgång till såddkapital och affärsutveckling.

I våras kunde Rapidus berätta om Georg Westins planer på att utveckla investmentbolaget Maxify till en uppstartsfabrik och lansera fyra-fem nya dotterbolag om året, för att så småningom öppna upp även för digitala affärsidéer utifrån. Georg Westin valde i samma veva att kliva av som vd för kassakon Hero Gaming, för att satsa helhjärtat på Maxify Startup Studio.

Den första egna avknoppningen, aktivitetsappen Pingle, har nyligen lanserats i Öresundsregionen och Stockholm, och Georg Westin ser sig nu om efter externa bolag att knyta till studion. Först ut blir The Fanclub-medgrundaren Christian Barretts nya bolag Democratic Gallery, en onlinebaserad posterbutik som ska ta fram motiv i samarbete med skapare och konstnärer på Instagram.

– Vi hjälper till att bygga sajten, tekniken, och med marknadsföringsbiten när det här går live i februari, säger Georg Westin till Rapidus.

Tanken är att tillgång till Maxify Startup Studios kompetens och styrka på sju personer med kompetens inom teknik, användargränssnitt och marknadsföring ska ingå i paketet till de uppstartsbolag som Georg Westin väljer att investera i.

Under året har Maxify också gjort ett antal renodlade investeringar, bland annat i Malmöbolaget Engaging Care, som leds av Min Doktors tidigare vd Charlotta Tönsgård, och appen Urbane i Stockholm, som ger lokala tjänsterekommendationer.

Störst innehav har Maxify alltjämt i Hero Gaming, som driver onlinecasinon. Hero Gaming har enligt Georg Westin i dag en omsättning på 60 miljoner kronor i månaden och sysselsätter totalt 105 personer, varav 33 i Malmö.

Felicia Frithiof

Hero Gaming-grundaren Georg Westins uppstartsfabrik Maxify Startup Studio öppnar nu för att ta in externa bolag. Först ut är Democratic […]


För att läsa resten av artikeln behöver du
vara prenumerant och inloggad