måndag 22 april 2024

inloggad som

Edulab tager væksterfaringer fra Sverige og Danmark til Holland

Fra januar 2019 tager københavnske Edulab med 50 ansatte det seneste års opbyggede erfaringer i Sverige med til en ny eksport i Holland. Edulab fik i 2017 en investering på samlet godt 15 mio. DKK fra det statslige Vækstfonden til at eksportere uddannelsesportalen MatematikFessor internationalt.

Det gav resultat fra januar i år, da Malmø-forlaget Gleerups blev distributør af en svensk udgave, Matematikportalen.se, som planlægges firdoblet i vækst det næste år. Siden har enkelte skoler testet siden i Holland, inden den hollandske udgave, Rekenprof.nl, nu lanceres til landsdækkende salg fra januar 2019.

Portalen vil gøre folkeskoleelever dygtigere til matematik via over en million virtuelle opgaver, og Edulab har ambitioner om at komme ind på endnu flere markeder – her ni år efter Edulab blev lanceret i danske skoler i 2010.

– Nu skal vi først lige se, hvordan det virker i Sverige og Holland, men vi har det seneste år omsat for over en mio. SEK i Sverige, siger Edulabs stifter og direktør Kasper Holst Hansen.

Den danske udgave, MatematikFessor, er udviklet i samarbejde med matematiklærere og bruges i dag på 75 % af alle grundskoler i Danmark. Dagligt logger 70.000 danske elever ind på portalen, som nu også har endnu større vækstambitioner i Sverige.

– Det svenske salg begynder at komme godt gang. Matematikportalen.se når nu 3-5 % af markedet – set i forhold det samlede antal skoleelever. Det tager tid at få det til at fungere i et nyt land. Ud over oversættelse fra dansk er mange ting anderledes i et nyt land. Herunder forskellige valutaer til regneopgaver, forskellig brug af matematiske tegn og krav til undervisningen. Det er den internationalisering, som Vækstfondens midler er gået til, så vi kan skalere for alvor. Målet er at få 20 % af det svenske marked i løbet af næste skoleår. Jeg tror på det kan lade sig gøre, siger Kasper Holst Hansen.

Også i Norge sker der noget nu. Her har Edulab testet at sælge systemet selv, men nu ser det positivt ud med at få en salgspartner lige som i Sverige og Holland.

I seneste regnskabsår har Edulab et underskud på 2,7 mio. DKK ud af en bruttofortjeneste på 17,7 mio. DKK, og Kasper Holst Hansen søger derfor aktivt kapitalforhøjelse.

– Vi tør godt have negativ drift så længe vi fortsat investerer, men nye investorer skal lige som os kunne se en god investeringsmulighed for afkast på sigt, siger han.

Af Keld Broksø

Fra januar 2019 tager københavnske Edulab med 50 ansatte det seneste års opbyggede erfaringer i Sverige med til en ny […]


För att läsa resten av artikeln behöver du
vara prenumerant och inloggad