måndag 26 februari 2024

inloggad som

Börsveteran går in operativt i Vibrosense Dynamics

I oktober valdes Axel Sjöblad, tidigare vd på börsbolaget BioGaia, till ny styrelseledamot i Malmöbaserade Vibrosense Dynamics. Nu får han även en operativ roll i företaget, som är noterat på Spotlight.

Vibrosense Dynamics utvecklar teknik för att mäta nervskador i händer och fötter, bland annat hos diabetiker och cancerpatienter som genomgår cellgiftsbehandling. Axel Sjöblad kommer bland annat arbeta med att bygga upp ett distributörsnätverk för tekniken, uppger styrelseledamoten Fredrik Westman.

– Han har stor erfarenhet från det med sin bakgrund på Getinge, Gambro och BioGaia, säger Fredrik Westman till Rapidus.

Vibrosense Dynamics säljer i första hand sin teknik till forskare men även till sjukvården. Bolaget sysselsätter en handfull anställda med Toni Speidel som vd.

Erik Olausson

I oktober valdes Axel Sjöblad, tidigare vd på börsbolaget BioGaia, till ny styrelseledamot i Malmöbaserade Vibrosense Dynamics. Nu får han […]


För att läsa resten av artikeln behöver du
vara prenumerant och inloggad


 • “Odlat kött blir billigare än ko”

  ,
  Re:meat är först i Sverige med att utveckla odlat kött. Nu söker Malmöbolaget långsiktiga investerare som vet hur man bygger upp industrier från grunden.

 • Blåste Akelius liv i skoldebatten?

  Den avblåsta affären där Roger Akelius skulle köpa 25 procent av Academedia är en av de mest bisarra händelser som blivit mediastoff i svenskt näringsliv sedan millennieskiftet. Men det finns en enkel förklaring till att det blev så galet.

 • Rollatorbroms körde i diket

  Medeonbolaget Brillanze pausar försöken att få ut sina rollatorbromsar på marknaden och satsar istället på sina trasselfria fiskerullar. Bolaget håller nu på att resa 6 miljoner kronor för att snabba på utrullningen.

 • Tufft år för poolförsäljaren

  Konjunkturen och räntan var inte nådig mot poolföretaget Gullberg & Jansson i Helsingborg under 2023. Försäljningen dök och vinst vändes till förlust.