torsdag 28 mars 2024

inloggad som

Academic Solutions går skarpt

Lundabolaget Academic Solutions har efter runt 50 testuppdrag börjat ta betalt för sina förmedlingstjänster. I dagsläget har bolaget 15 betalande kunder, huvudsakligen i Skåne men även i Stockholm och Västerås.

Tjänsterna matchar studenter i slutskedet av sin utbildning som behöver praktisk erfarenhet med företag som under vissa perioder kan behöva extrapersonal eller specialkompetens. Det fanns tidigare ingen aktör som tillhandahöll sådana tjänster, enligt Academic Solutions vd Anna Tunberg som är medgrundare.

– Vi letar aktivt efter studenter respektive företagskunder, skräddarsyr lösningarna och länkar ihop studenterna med företag. Men vi anställer inga studenter, vi är alltså inget bemanningsföretag, säger hon.

Academic Solutions kunder vill framför allt anställa studenter med kunskap inom IT och kommunikation. Planen är att på sikt etablera bolaget i alla Sveriges studentstäder.

Academic Solutions bildades 2016 som ett dotterbolag till familjeägda Tunberg, men är nu fristående, men är nu fristående. Grundare är Anna Tunberg, hennes två syskon, Maria och Fredrik Tunberg samt deras far Lars Gunnarsson. Academic Solutions består idag av sju personer och finns på Ideon i Lund.

Elisabet Ottosson

Lundabolaget Academic Solutions har efter runt 50 testuppdrag börjat ta betalt för sina förmedlingstjänster. I dagsläget har bolaget 15 betalande […]


För att läsa resten av artikeln behöver du
vara prenumerant och inloggad


  • Allsvenskan – en sista idealistisk utpost

    Vilken kvalitet håller svensk elitfotboll egentligen? Är det värt att ompröva den svenska föreningsmodellen för att locka kapital och höja spelkvaliteten? Rapidus chefredaktör Gunnar Wrede gör en betraktelse av fotbollsekonomin.

  • Skåningar bygger nya vindkraftparker

    Hässleholmsbaserade Eolus Vind inleder bygget av tre nya vindkraftparker, men ingen av dem är i Skåne.

  • Glad påsk!

    Vi på Rapidus önskar dig en riktigt glad och varm påsk! Vi återkommer med nya skånska nyheter tisdagen den 2 […]