fredag 1 mars 2024

inloggad som

Malmöprofiler tar över bemanningsbolaget Elevsupport

Firas Mohamad, som nyligen köpte kommunikationsbyrån Fews konkursbo, har gått in som ny ägare av bemanningsbolaget Elevsupport i Malmö, med närmare 20 anställda. Affären görs tillsammans med finansmannen Jan Barchan.

Jan Barchan har via Briban Invest varit delägare i Elevsupport sedan 2012. Nu har den tidigare vd:n Tammy Jara köpts ut varefter Firas Mohammad klivit in i bolaget, som hyr ut skolsköterskor och annan elevvårdspersonal.

– Bolaget hade kommit in i en fas där det var intressant för mig såväl emotionellt som affärsmässigt. Psykisk ohälsa är på väg ned i åldrarna och många skolor, inte minst privata, har inte kapaciteten att själva ha heltidsanställd personal för detta, säger Firas Mohamad.

I senast registrerade bokslutet, som sträcker sig fram till mitten av 2017, redovisar Elevsupport en omsättning på 10,4 miljoner kronor. Firas Mohamad räknar inte med någon snabb förändring av omsättningen, men på sikt är ambitionen att verksamheten ska expandera utanför Skåne och eventuellt även bredda sig till bemanning av annan skol- och hälsopersonal.

Firas Mohamad har en bakgrund från telekombranschen, där han byggde upp Dialect Kundservice som senare köptes upp av Dialect. På senare tid har han framförallt blivit omtalad för köpet av Fews konkursbo – byrån har nu startats om med cirka 25 av de tidigare Few-anställda. Därmed är Few ungefär lika stor som den mer teknikinriktade Malmöbyrån Great Agency, som Firas Mohamad varit huvudägare i sedan 2015.

– Det finns synergier, men Few var inget planerat förvärv utan kom från sidan. Vi håller fortfarande på att titta på vilka möjligheter det finns, säger han.

Ägandet i Few, Great Agency och Elevsupport ligger i Firas Mohamads bolag Great Invest. Totalt finns ett tiotal innehav inom en rad olika branscher, från Stockholmsbaserade mjukvarubolaget 360Player, som riktar sig till fotbollsklubbar, till Malmöbolaget Worq, som sysslar med rekrytering av säljpersonal.

Erik Olausson

Firas Mohamad, som nyligen köpte kommunikationsbyrån Fews konkursbo, har gått in som ny ägare av bemanningsbolaget Elevsupport i Malmö, med […]


För att läsa resten av artikeln behöver du
vara prenumerant och inloggad


  • Så många svenskar får skatterabatt i Danmark

    Allt fler högavlönade svenskar åtnjuter förmånliga skatteregler i Danmark genom den så kallade forskarskatten. Så här många är de.

  • Lejonet investerar i skånsk lyxtaxi

    Privatchaufförsföretaget The Car vill skala upp sin exklusiva verksamhet utanför Skåne. Vd Tord Rosenlund söker därför nytt kapital i Rapidus podd Lejonkulan – och lejonet hugger.

  • Hon ska leda klimatklustret

    Anita Sindberg är ny vd för hållbarhetshubben Sustainable Business Hub Scandinavia i Malmö. Hon kommer in med stor industriell erfarenhet.