torsdag 25 juli 2024

inloggad som

OIM Sweden har växt ur sina lokaler

Konsultbolaget OIM Sweden i Malmö har gått från 3 till 17 anställda på ett fåtal år. För att hantera expansionen flyttar de inom kort till en nära fyra gånger så stor lokal i Segevång i nordöstra Malmö, där det finns yta för både personal och prototypverkstad.

OIM Sweden är inriktat på produktutveckling och grundades av Arash Golshenas och Ali Jehanfard. Deras vägar korsades 2008, då på uppdrag för Gambro i Lund. Det var då företagsidén började gro, men anställningar på Primozone, där Arash Golshenas var teknikchef fram till 2016, och Verisure, där Ali Jehanfards var produktägare, kom emellan. Först 2014 rullade verksamheten igång på allvar.

I dag har man uppdrag för bolag som Baxter, Quickcool, Industrispår, Repro restaurangprodukter och Fas Converting Machinery.

– Fas Converting Machinery i Arlöv är en relativt ny kund som vi jobbat mycket för i år. Vi hjälper dem ta fram en maskin som ska tillverka drawtape-påsar. Ett slags hushållspåse som ska kunna snörpa åt i toppen som en gymnastikpåse, förklarar Arash Golshenas, vd på OIM.

Bolagets produktutveckling spänner brett från mjukvara i ett Internet of Things-chip till tio meter långa produktionslinjer. Den involverar utveckling inom mekanik, elektronik, mjukvara och även industridesign. Men huvudfokus ligger på funktionalitet, berättar Arash Golshenas.

Bara i år har OIM Sweden gått från 8 till 17 anställda, och enligt Arash Golshenas tyder det mesta på att bolaget kommer vara kring 20 mot slutet av året. I dag huserar de i ett kontor på runt 100 kvadratmeter nära Lilla Torg, men flyttar om en månad till en lokal på 410 kvadratmeter i Segevång som är betydligt mer verksamhetsanpassad.

2017 landade omsättningen på strax under 7 miljoner kronor och prognosen för 2018 pekar på 11 miljoner.

– Hamnar vi där blir vi ett Gasellföretag. Det är en sporre och viktig målbild för oss alla att jobba mot, säger Arash Golshenas.

Magnus Erlandsson

Konsultbolaget OIM Sweden i Malmö har gått från 3 till 17 anställda på ett fåtal år. För att hantera expansionen […]


För att läsa resten av artikeln behöver du
vara prenumerant och inloggad


  • Podd: Så gick det efter Darknästet

    Från draknäste till lejonkula. Tre startups berättar om hur det gick efter att de medverkat i SVT:s program Draknästet. I vår podd Lejonkulan ställer prgramledare Jan Dahlqvist de avgörande frågorna till entreprenörerna. Lyssna här.

  • Så ska han dubbla försäljningen

    – Jag har suttit i styrelsen i fem år, det vore konstigt om jag ville ändra allt nu när jag är vd. Det säger Thule Groups koncernchef sedan snart ett år, Mattias Ankarberg. Men hur ska han klara ett extremt ambitiöst tillväxtmål? I en intervju med Rapidus berättar han om Thules väg framåt.

  • Rapportflod vecka 29

    Fler än 20 skånska börsbolag rapporterade sina andra kvartal i förra veckan. Somliga bolag sätter rekord trots att tiderna anses tuffa. Ett av dem är Lindab med vd Ola Ringdahl.

  • Enzymatica byter affärsmodell

    Enzymatica i Lund, som tillverkar förkylningssprayen Coldzyme, tittar på en ny affärsmodell. Den bedöms höja lönsamheten men det kommer att ta längre tid än vad bolaget tidigare sagt. Så här går tankegångarna hos ordförande Bengt Baron.


  • Så ska han dubbla försäljningen

    – Jag har suttit i styrelsen i fem år, det vore konstigt om jag ville ändra allt nu när jag är vd. Det säger Thule Groups koncernchef sedan snart ett år, Mattias Ankarberg. Men hur ska han klara ett extremt ambitiöst tillväxtmål? I en intervju med Rapidus berättar han om Thules väg framåt.

  • Ung börs-vd med miljardmål

    Konsultbolaget Solid X vd Filip Alexanderson är en av Sveriges yngsta börs-vd:ar. Han har kammat hem flera utmärkelser för sitt entreprenörskap. Siktet är nu inställt på att tiofaldiga omsättningen till 1 miljard kronor. Här förklarar han hur det ska gå till.

  • Tunga utmaningar i Höganäs

    Metallpulvertillverkaren Höganäs är inne i en storm av utmaningar. Företaget i nordvästra Skåne är Sveriges sjuttonde största utsläppare av koldioxid. Så kan det inte fortsätta. Och vd Henrik Ager berättar vad omställningen till elbilar innebär.
    – Vi har fyra-fem år på oss att ställa om, säger han i en intervju med Rapidus.

  • Skönsång mot cyberbrott 

    Sommaren innebär en ökad risk för bedrägerier, nätfiske och bluffakturor. För att uppmärksamma detta har Vegakören från S:t Johanneskyrkan och cybersäkerhetsbolaget Vigili skrivit om en klassisk sommarsång för att öka medvetenheten om riskerna. 

  • Mikrodust expanderar med ny vd 

    Det Lundabaserade teknikbolaget Mikrodust plockar in en ny vd. Nu är planen att expandera bolagets sälj- och marknadsavdelning.

  • Youcruit i konkurs

    Malmöbolaget Youcruit har försatts i konkurs och huvudägarna i Volito-familjen Granlund förlorar mer än 40 miljoner kronor. Men bolagets rekryteringstjänst för lastbilschaufförer har köpts loss från konkursboet av en tidigare minoritetsägare.

  • Ny IT-konsult utmanar i Skåne

    Skånska IT- och teknikkonsulter får se upp. Nu kommer en konkurrent i form av det norskgrundade Tech Seed som etablerar sig i Malmö. Åsa Melvanius är härförare i det skånska korståget.

  • Därför lämnar Kockums Malmö

    En epok går i graven när Kockums i slutet av nästa år lämnar det gamla varvsområdet i Malmö och kör flyttlasset till Lund. Bygget av det nya kontoret i Brunnshög håller på att ta form. Här berättar Kockumschefen Mats Wicksell varför Kockums lämnar sin gamla hemstad.

  • Precise toppvärvar från Lime

    Efter lyckade kostnadsbesparingar värvar Precise Biometrics en ny finanschef i ekonomiprofilen Maria Wester. Hon har tidigare haft samma roll på Min Doktor och lämnar i sommar Lime Technologies.

  • Opticept lånar 29 miljoner för att klara stororder

    Opticepts genombrottsorder, värd fem gånger mer än hela fjolårets omsättning, fick aktiekursen att rusa med mer än 100 procent. I dag meddelar bolaget att man tar ett lån för att klara ordern.