fredag 23 februari 2024

inloggad som

OIM Sweden har växt ur sina lokaler

Konsultbolaget OIM Sweden i Malmö har gått från 3 till 17 anställda på ett fåtal år. För att hantera expansionen flyttar de inom kort till en nära fyra gånger så stor lokal i Segevång i nordöstra Malmö, där det finns yta för både personal och prototypverkstad.

OIM Sweden är inriktat på produktutveckling och grundades av Arash Golshenas och Ali Jehanfard. Deras vägar korsades 2008, då på uppdrag för Gambro i Lund. Det var då företagsidén började gro, men anställningar på Primozone, där Arash Golshenas var teknikchef fram till 2016, och Verisure, där Ali Jehanfards var produktägare, kom emellan. Först 2014 rullade verksamheten igång på allvar.

I dag har man uppdrag för bolag som Baxter, Quickcool, Industrispår, Repro restaurangprodukter och Fas Converting Machinery.

– Fas Converting Machinery i Arlöv är en relativt ny kund som vi jobbat mycket för i år. Vi hjälper dem ta fram en maskin som ska tillverka drawtape-påsar. Ett slags hushållspåse som ska kunna snörpa åt i toppen som en gymnastikpåse, förklarar Arash Golshenas, vd på OIM.

Bolagets produktutveckling spänner brett från mjukvara i ett Internet of Things-chip till tio meter långa produktionslinjer. Den involverar utveckling inom mekanik, elektronik, mjukvara och även industridesign. Men huvudfokus ligger på funktionalitet, berättar Arash Golshenas.

Bara i år har OIM Sweden gått från 8 till 17 anställda, och enligt Arash Golshenas tyder det mesta på att bolaget kommer vara kring 20 mot slutet av året. I dag huserar de i ett kontor på runt 100 kvadratmeter nära Lilla Torg, men flyttar om en månad till en lokal på 410 kvadratmeter i Segevång som är betydligt mer verksamhetsanpassad.

2017 landade omsättningen på strax under 7 miljoner kronor och prognosen för 2018 pekar på 11 miljoner.

– Hamnar vi där blir vi ett Gasellföretag. Det är en sporre och viktig målbild för oss alla att jobba mot, säger Arash Golshenas.

Magnus Erlandsson

Konsultbolaget OIM Sweden i Malmö har gått från 3 till 17 anställda på ett fåtal år. För att hantera expansionen […]


För att läsa resten av artikeln behöver du
vara prenumerant och inloggad


 • “Odlat kött blir billigare än ko”

  ,
  Re:meat är först i Sverige med att utveckla odlat kött. Nu söker Malmöbolaget långsiktiga investerare som vet hur man bygger upp industrier från grunden.

 • Blåste Akelius liv i skoldebatten?

  Den avblåsta affären där Roger Akelius skulle köpa 25 procent av Academedia är en av de mest bisarra händelser som blivit mediastoff i svenskt näringsliv sedan millennieskiftet. Men det finns en enkel förklaring till att det blev så galet.

 • Rollatorbroms körde i diket

  Medeonbolaget Brillanze pausar försöken att få ut sina rollatorbromsar på marknaden och satsar istället på sina trasselfria fiskerullar. Bolaget håller nu på att resa 6 miljoner kronor för att snabba på utrullningen.

 • Tufft år för poolförsäljaren

  Konjunkturen och räntan var inte nådig mot poolföretaget Gullberg & Jansson i Helsingborg under 2023. Försäljningen dök och vinst vändes till förlust.