torsdag 29 februari 2024

inloggad som

Fem snabba till Victoria Lagnevik, vd på tungt uppbackade WellBeMed…

…… Functional Food-bolag från Lund som i dag skänker sina nya insomnings-chokladkakor till Sveriges 349 riksdagsledamöter.

Varför vill ni få riksdagen att somna med choklad?

– Vi tänkte att många av dem säkert har svårt att somna nu när de har en svår regeringskris att lösa. Och sömnbrist kan slå hårt mot beslutsförmågan. Så vi kom, tillsammans med Malmöbyrån Fan Club, på att vi kunde försöka hjälpa till med vår choklad-bar med extrakt från citronmeliss och humle.

WellBeMed grundades 2002. Varför har vi inte hört talas om er innan?

– Bolaget var till en början vilande i några år och för 7-8 år sedan började vi bedriva forskning och produktutveckling inom insomningsområdet. Det är egentligen först nu vi kör igång på riktigt.

Vem ligger bakom WellbeMed?

– Tidigt involverade sig forskare som Per Belfrage och Magnus Lagnevik i bolaget. Sedan har vi fått in flera representanter från livsmedelsindustrin på delägarlistan, som Jan Persson med bakgrund från Skånemejerier, Snabbotekets grundare Johan Bergenholtz och vår ordförande Rolf Bjerndell, som tidigare bland annat varit ordförande på Oatly. För ett par år sedan fick vi dessutom in två tunga regionala riskkapitalbolag som delägare i bolaget.

Vilka är era kunder?

– Vi har hittills kommit längst med hotellbranschen där vi har ett tiotal kunder, som Grand Hotel i Stockholm och några Nordic Choice-hotell. Sedan är vi i utvärderingsfasen hos många apotek och tittar även på äldrevården.

Hur ser er närmsta framtid ut?

– Vi har några fler insomningsprodukter i pipen, till exempel en dryck som vi tänker marknadsföra till äldrevården bland annat. Sedan planerar vi att ta in en större summa pengar efter nyår och mot slutet av nästa år hoppas vi kunna uppvisa lönsamhet.

Emiliano Strauss

…… Functional Food-bolag från Lund som i dag skänker sina nya insomnings-chokladkakor till Sveriges 349 riksdagsledamöter. Varför vill ni få […]


För att läsa resten av artikeln behöver du
vara prenumerant och inloggad


  • Så många svenskar får skatterabatt i Danmark

    Allt fler högavlönade svenskar åtnjuter förmånliga skatteregler i Danmark genom den så kallade forskarskatten. Så här många är de.

  • Lejonet investerar i skånsk lyxtaxi

    Privatchaufförsföretaget The Car vill skala upp sin exklusiva verksamhet utanför Skåne. Vd Tord Rosenlund söker därför nytt kapital i Rapidus podd Lejonkulan – och lejonet hugger.

  • Hon ska leda klimatklustret

    Anita Sindberg är ny vd för hållbarhetshubben Sustainable Business Hub Scandinavia i Malmö. Hon kommer in med stor industriell erfarenhet.