onsdag 2 april 2025

inloggad som

ANNONS Innehåll från EKN

Mashie förvärvar Göteborgsbolag

Malmöbaserade Mashie förvärvar FoodIt i Göteborg. I och med sammanslagningen ska ett nytt mjukvarusystem för måltidsplanering utvecklas.

– Vissa av plattformarnas teknik börjar bli äldre så det är dags att utveckla en ny gemensam plattform, det är syftet med det här samgåendet, säger Mashies vd Fabian Hagman till Rapidus.

Mashie utvecklar ett webbaserat måltidsplaneringssystem för storkök och restauranger. Med uppköpet kommer drygt 98 procent av Sveriges kommuner och 70 procent av sjukhusen finnas i kundkretsen, uppger Fabian Hagman.

– Vi är ute i förskola, skola, sjukhus, vård och omsorg, och försvaret. Vi stödjer tunga samhällsfunktioner med de här systemen, vi måste ta vårt ansvar för att lyfta de har tekniska plattformarna, säger Fabian Hagman.

Mashie har utöver huvudkontoret i Malmö, där all utveckling sker, även kontor i Stockholm, Trondheim, Helsingfors och numera Göteborg. Efter förvärvet arbetar drygt 50 personer i bolaget, varav omkring hälften i Malmö.

Under 2017 landade Mashies omsättning på 46 miljoner kronor med runt miljonen i resultat. Investmentbolaget Monterro är huvudägare, resten ägs av personal. Sent 2015 förvärvade Mashie konkurrenten Aivo.

FoodIt utvecklar ett mjukvarusystem som ska underlätta arbetsprocesser i köket som planering, kalkylering, inköp, produktion, leverans och fakturering. Nio personer arbetade i bolaget vid uppköpet under ledning av vd Per-Anders Ek. Vid räkenskapsårets utgång i april 2017 låg nettoomsättningen på drygt sju miljoner kronor och resultat efter finansiella poster på cirka 600.000 kronor.

Emily Binks

Malmöbaserade Mashie förvärvar FoodIt i Göteborg. I och med sammanslagningen ska ett nytt mjukvarusystem för måltidsplanering utvecklas. – Vissa av […]


För att läsa resten av artikeln behöver du
vara prenumerant och inloggad



  • Rejält tillskott i kassan för el-sparare

    Lundabaserade Emulate Energy stänger sin Serie A-runda och får två nya internationella delägare. Så här stort blev tillskottet och så ska pengarna användas.

  • Helsingborgsprofilens bolag stänger runda

    Helsingborgsbaserade Payzlip med Acke Salem i spetsen stänger en finansieringsrunda ledd av regionala näringslivsprofiler. Rundan blev dock mindre än ursprungligen tänkt. Så här länge räcker pengarna.

  • Advenica rustar för fortsatt lönsamhet

    Cybersäkerhetsbolaget Advenica har börjat året med att få in flertalet miljonorder. I en orolig omvärld ser vd Marie Bengtsson inget som talar emot att tillväxt- och lönsamhetsresan fortsätter.

  • Wallenberg går in i 34-bolag

    Ideonbaserade Nordic Forestry Automation, som Rapidus utsåg till 34:a år 2023, får in ett Wallenbergbolag som ny delägare. Det här ska den nya investeringen räcka till.

  • Additude-grundaren bygger nytt IT-bolag

    Additude-grundaren Jim Roslund är tillbaka i IT-branschen. Med en grupp tidigare Tretton37-medarbetare och deras uppdrag som grund drar han igång ett nytt IT-konsultbolag. Och gissa vad bolaget heter.

  • Säkra kommentarsfält – en lönsam historia?

    Ifrågasätt Media vill återuppliva kommentarsfunktioner på nätet och göra dem trollfria. Nu öppnas en investeringsrunda som ska räcka till svarta siffror.

  • Alteri Care satsar globalt

    Efter satsningen på internationell expansion närmar sig vårdtechbolaget lönsamhet – och ska revolutionera sjukvården i Zimbabwe.

  • Hon tar över rodret på Softhouse

    I fjol tog Stina Åkesson plats i vd-stolen på teknikbolaget Ourliving. Nu kliver hon även in i en vd-roll på ägarbolaget Softhouse. Här berättar den förre AF-borgbossen om ett turbulent fjolår.

  • Eletives sämsta år – 40 procent upp

    Det snabbväxande Malmöbolaget Eletive gjorde sitt hittills sämsta år i fjol. Och då var tillväxten ändå 40 procent. — I år kommer vi att passera 100 miljoner i ARR, säger vd Marcus Wennmo.

  • Tretton37: Kundinformationen till salu

    Efter att Tretton37 gått i konkurs är tillgångarna i bolaget nu till salu. En köpare kan överta varumärket Tretton37, kunddata värt nästan 90 miljoner kronor om året – och telefonnumren till 180 IT-konsulter.