söndag 14 april 2024

inloggad som

Mashie förvärvar Göteborgsbolag

Malmöbaserade Mashie förvärvar FoodIt i Göteborg. I och med sammanslagningen ska ett nytt mjukvarusystem för måltidsplanering utvecklas.

– Vissa av plattformarnas teknik börjar bli äldre så det är dags att utveckla en ny gemensam plattform, det är syftet med det här samgåendet, säger Mashies vd Fabian Hagman till Rapidus.

Mashie utvecklar ett webbaserat måltidsplaneringssystem för storkök och restauranger. Med uppköpet kommer drygt 98 procent av Sveriges kommuner och 70 procent av sjukhusen finnas i kundkretsen, uppger Fabian Hagman.

– Vi är ute i förskola, skola, sjukhus, vård och omsorg, och försvaret. Vi stödjer tunga samhällsfunktioner med de här systemen, vi måste ta vårt ansvar för att lyfta de har tekniska plattformarna, säger Fabian Hagman.

Mashie har utöver huvudkontoret i Malmö, där all utveckling sker, även kontor i Stockholm, Trondheim, Helsingfors och numera Göteborg. Efter förvärvet arbetar drygt 50 personer i bolaget, varav omkring hälften i Malmö.

Under 2017 landade Mashies omsättning på 46 miljoner kronor med runt miljonen i resultat. Investmentbolaget Monterro är huvudägare, resten ägs av personal. Sent 2015 förvärvade Mashie konkurrenten Aivo.

FoodIt utvecklar ett mjukvarusystem som ska underlätta arbetsprocesser i köket som planering, kalkylering, inköp, produktion, leverans och fakturering. Nio personer arbetade i bolaget vid uppköpet under ledning av vd Per-Anders Ek. Vid räkenskapsårets utgång i april 2017 låg nettoomsättningen på drygt sju miljoner kronor och resultat efter finansiella poster på cirka 600.000 kronor.

Emily Binks

Malmöbaserade Mashie förvärvar FoodIt i Göteborg. I och med sammanslagningen ska ett nytt mjukvarusystem för måltidsplanering utvecklas. – Vissa av […]


För att läsa resten av artikeln behöver du
vara prenumerant och inloggad


  • Exoskelett i nya Lejonkulan

    Ett samarbete med Nasa banade väg för Sofie Woge att utveckla ett så kallat exoskelett för personer med ryggmärgsskada. I veckans avsnitt av Rapidus podd Lejonkulan berättar hon om sitt bolag Tendo som nu behöver pengar för att skala upp.