onsdag 2 april 2025

inloggad som

ANNONS Innehåll från EKN

Uteblivna investeringar tvingar Hash Mobile i konkurs

När Rapidus i våras skrev om Hash Mobile i Helsingborg hade de just fått in två miljoner kronor från sina investerare och slutit ett avtal med Swedish Match om att digitalisera delar av tobaksföretagets tillverkningsprocess. Förra veckan försatte de sig själva i konkurs.

– Vi hade tyvärr inget val. Vi kommer inte att kunna lösa våra ekonomiska åtaganden i tid, säger Hash Mobiles vd Peter Helmersson till Rapidus.

Enligt Peter Helmersson var de tre huvudinvesterarna – Lars Wikander, Joakim Viklund och Anders Wikström och deras respektive investeringsbolag – inte längre villiga att gå in med mer kapital, vilket var nödvändigt för att fortsätta enligt utstakad plan.

– Projektet med Swedish Match skulle precis köras ut i full skala, så nu fick vi avblåsa allt väldigt hastigt. Det är tråkigt, men inget vi i ledningen kan göra något åt när vi inte har investerarna med oss, säger Peter Helmersson.

Hash Mobile hade även påbörjade samarbeten med fiber- och pappersmassföretaget Ahlström Munksjö, drivmedelsbolaget St1 och Alfa Laval.

Hash Mobiles tjänst handlar om att skapa en brygga mellan offline och online, så att kommentarer, anteckningar och protokoll från företagens dagliga varuhantering, hamnar direkt i det digitala informationsflödet.

Robin Ottenfelt är bolagets grundare och den som skött dialogen med investerarna.

– Jag kan inte gå in i detalj på hur diskussionen har gått, men vi kom inte överens helt enkelt, säger han.

Hash Mobile har fem heltidsanställda i Helsingborg samt återförsäljare i Holland och Österrike. 2017 omsatte de cirka 3,5 miljoner kronor.

Magnus Erlandsson

När Rapidus i våras skrev om Hash Mobile i Helsingborg hade de just fått in två miljoner kronor från sina investerare […]


För att läsa resten av artikeln behöver du
vara prenumerant och inloggad



  • Rejält tillskott i kassan för el-sparare

    Lundabaserade Emulate Energy stänger sin Serie A-runda och får två nya internationella delägare. Så här stort blev tillskottet och så ska pengarna användas.

  • Helsingborgsprofilens bolag stänger runda

    Helsingborgsbaserade Payzlip med Acke Salem i spetsen stänger en finansieringsrunda ledd av regionala näringslivsprofiler. Rundan blev dock mindre än ursprungligen tänkt. Så här länge räcker pengarna.

  • Advenica rustar för fortsatt lönsamhet

    Cybersäkerhetsbolaget Advenica har börjat året med att få in flertalet miljonorder. I en orolig omvärld ser vd Marie Bengtsson inget som talar emot att tillväxt- och lönsamhetsresan fortsätter.

  • Wallenberg går in i 34-bolag

    Ideonbaserade Nordic Forestry Automation, som Rapidus utsåg till 34:a år 2023, får in ett Wallenbergbolag som ny delägare. Det här ska den nya investeringen räcka till.

  • Additude-grundaren bygger nytt IT-bolag

    Additude-grundaren Jim Roslund är tillbaka i IT-branschen. Med en grupp tidigare Tretton37-medarbetare och deras uppdrag som grund drar han igång ett nytt IT-konsultbolag. Och gissa vad bolaget heter.

  • Säkra kommentarsfält – en lönsam historia?

    Ifrågasätt Media vill återuppliva kommentarsfunktioner på nätet och göra dem trollfria. Nu öppnas en investeringsrunda som ska räcka till svarta siffror.

  • Alteri Care satsar globalt

    Efter satsningen på internationell expansion närmar sig vårdtechbolaget lönsamhet – och ska revolutionera sjukvården i Zimbabwe.

  • Hon tar över rodret på Softhouse

    I fjol tog Stina Åkesson plats i vd-stolen på teknikbolaget Ourliving. Nu kliver hon även in i en vd-roll på ägarbolaget Softhouse. Här berättar den förre AF-borgbossen om ett turbulent fjolår.

  • Eletives sämsta år – 40 procent upp

    Det snabbväxande Malmöbolaget Eletive gjorde sitt hittills sämsta år i fjol. Och då var tillväxten ändå 40 procent. — I år kommer vi att passera 100 miljoner i ARR, säger vd Marcus Wennmo.

  • Tretton37: Kundinformationen till salu

    Efter att Tretton37 gått i konkurs är tillgångarna i bolaget nu till salu. En köpare kan överta varumärket Tretton37, kunddata värt nästan 90 miljoner kronor om året – och telefonnumren till 180 IT-konsulter.