lördag 11 maj 2024

inloggad som

Uteblivna investeringar tvingar Hash Mobile i konkurs

När Rapidus i våras skrev om Hash Mobile i Helsingborg hade de just fått in två miljoner kronor från sina investerare och slutit ett avtal med Swedish Match om att digitalisera delar av tobaksföretagets tillverkningsprocess. Förra veckan försatte de sig själva i konkurs.

– Vi hade tyvärr inget val. Vi kommer inte att kunna lösa våra ekonomiska åtaganden i tid, säger Hash Mobiles vd Peter Helmersson till Rapidus.

Enligt Peter Helmersson var de tre huvudinvesterarna – Lars Wikander, Joakim Viklund och Anders Wikström och deras respektive investeringsbolag – inte längre villiga att gå in med mer kapital, vilket var nödvändigt för att fortsätta enligt utstakad plan.

– Projektet med Swedish Match skulle precis köras ut i full skala, så nu fick vi avblåsa allt väldigt hastigt. Det är tråkigt, men inget vi i ledningen kan göra något åt när vi inte har investerarna med oss, säger Peter Helmersson.

Hash Mobile hade även påbörjade samarbeten med fiber- och pappersmassföretaget Ahlström Munksjö, drivmedelsbolaget St1 och Alfa Laval.

Hash Mobiles tjänst handlar om att skapa en brygga mellan offline och online, så att kommentarer, anteckningar och protokoll från företagens dagliga varuhantering, hamnar direkt i det digitala informationsflödet.

Robin Ottenfelt är bolagets grundare och den som skött dialogen med investerarna.

– Jag kan inte gå in i detalj på hur diskussionen har gått, men vi kom inte överens helt enkelt, säger han.

Hash Mobile har fem heltidsanställda i Helsingborg samt återförsäljare i Holland och Österrike. 2017 omsatte de cirka 3,5 miljoner kronor.

Magnus Erlandsson

När Rapidus i våras skrev om Hash Mobile i Helsingborg hade de just fått in två miljoner kronor från sina investerare […]


För att läsa resten av artikeln behöver du
vara prenumerant och inloggad


  • Explosiv marknad i Lejonkulan

    Cirka 30 procent av Ukrainas yta sägs vara kontaminerad med landminor och odetonerad ammunition, som i dagens takt skulle ta hundratals år att röja. Malmöbolaget EO Dynamics utvecklar AR-teknik för att öka tempot på den internationella minröjningen