söndag 28 april 2024

inloggad som

BoMill kliver in i Storbritannien

Malmöbolaget BoMill har slutit avtal med distributören McArthur Agriculture som ska sköta försäljningen av bolagets teknik för spannmålssortering i Storbritannien.

Hittills har BoMill sålt totalt 36 sorteringsmaskiner för framförallt vetekorn, men även för maltkorn och durumvete. Bolaget är i färd med att bredda applikationsområdena och har utvecklingsprojekt rörande sortering av havre och råg, uppger vd Karin Wehlin.

– Våra största marknader hittills är Italien, Sverige och Nordamerika, där vi öppnade ett kontor i höstas. Det nya avtalet innebär att vi nu satsar på försäljning i resten av Europa. Storbritannien är ett stort jordbruksland där vi har diskussioner med flera maltkornleverantörer, säger hon till Rapidus.

BoMills maskiner sorterar, med ljus nära de infraröda våglängderna, sädeskorn ett och ett genom att mäta proteininnehåll och hårdhet i spannmålskärnor. Säd kvalitetssorteras med en hastighet av 25.000 kärnor per sekund, vilket motsvarar tre ton per timme.

BoMill grundades 1998 och har 14 anställda. Försäljningssiffrorna är varierande men stigande, upp mot 16 miljoner kronor det senaste året, men fortfarande med röda siffror på bottenlinjen.

McArthur Agriculture utvecklar, installerar och underhåller system för lagring och torkning av spannmål.

Elisabet Ottosson

Malmöbolaget BoMill har slutit avtal med distributören McArthur Agriculture som ska sköta försäljningen av bolagets teknik för spannmålssortering i Storbritannien. […]


För att läsa resten av artikeln behöver du
vara prenumerant och inloggad


  • Hon återvinner elbilsbatterier

    Veckans Lejonkulan gästas av Raula Runsten, medgrundare av Rebaba som utvecklar system för energilagring i industriell skala med hjälp av uttjänta elbilsbatterier.