lördag 20 april 2024

inloggad som

Avidicare plockar holländsk miljonorder

Medicinteknikbolaget Avidicare i Lund har fått sin fjärde kund i Nederländerna. Bolagets system för luftrening ska börja användas i fyra uppdukningsrum och fyra operationssalar på ett sjukhus i staden Almere.

– Vi ska leverera åtta stycken system, ordern ligger på ett par miljoner. Det är en viktig och stor order, åtta rum på ett sjukhus är jättebra, säger vd Peter Höjerback till Rapidus.

Avidicares patenterade teknik Opragon skyddar patienter mot infektioner vid operationer genom att skapa en ultraren luftström från taket som sköljer bort omgivande bakterier. Bland övriga kunder i Nederländerna syns ortopedkliniken Sint-Maarten.

Bolaget var från start en del av Airsonett som år 2000 knoppades av från Airson i Ängelholm. Avidicare har nio anställda på Medicon Village i Lund och omsätter runt tio miljoner kronor. Bland ägarna syns Industrifonden, SEB Venture Capital, Länsförsäkringar Skåne och Bröderna Paulssons bolag Bjäre Invest.

Emily Binks

Medicinteknikbolaget Avidicare i Lund har fått sin fjärde kund i Nederländerna. Bolagets system för luftrening ska börja användas i fyra […]


För att läsa resten av artikeln behöver du
vara prenumerant och inloggad


  • Svensk scampi i Lejonkulan

    Veckans avsnitt av podden Lejonkulan gästas av bolaget Cresponix som ska odla hållbar scampi i Sverige. Det är första gången Jan Dahlqvist bjuder in ett bolag helt utan Skånekopplingar.