onsdag 6 december 2023

inloggad som

Medeonbolag tar in kapital och ny tung delägare

Innoscentia i Malmö har under våren rest 1,3 miljoner kronor. Störst bland de nytillkomna delägarna är investeringsbolaget PS Enterprise som ägs av bland annat Anders Petterson, före detta vd för sängtillverkaren Hilding Anders.

– Vi gör detta för att kunna accelerera kommersialiseringen av produkten som är tänkt att gå i pilotstudier under början av nästa år, säger vd Robin Thiberg som är förtegen om hur mycket PS Enterprise och övriga finansiärer investerat vardera.

Innoscentia har utvecklat en sensorteknik som bygger på en kombination av ett sensoriskt bläck som binder bakteriemetaboliter, och tryckt elektronik som kan integreras i en digital etikett. När bakteriens metabolit binder till livsmedelsytan kan man digitalt avläsa hur färsk varan är på etiketten.

– Vårt mål är att nå fram till en lösning där vi kan trycka hela kretsen i en enda process, säger Robin Thiberg och berättar att de har inlett utvärderingsstudier av sensortekniken tillsammans med forskningsinstitutet Rice Acreo i Lund.

Tack vare kapitalinjektionen kommer man i år att kunna anställa ett team på två personer som ska fokusera på att förfina tekniken ytterligare. Enligt Robin Thiberg är det främst kompetens inom organisk kemi och tryckt elektronik de är på jakt efter.

Innoscentia grundades 2014 av Robin Thiberg, Erik Lindberg och Rambabu Atluri som alla fortfarande är aktiva i bolaget. Tidigare har Innoscentia fått in cirka tre miljoner kronor från Vinnova och innovationsstöd från LU Holding.

Magnus Erlandsson

Innoscentia i Malmö har under våren rest 1,3 miljoner kronor. Störst bland de nytillkomna delägarna är investeringsbolaget PS Enterprise som ägs av bland […]


För att läsa resten av artikeln behöver du
vara prenumerant och inloggad