fredag 19 april 2024

inloggad som

Nystartat Ideonbolag får Vinnovafinansiering

Gelexcell Competence i Lund har nyss beviljats 300.000 kronor av Vinnova för att utvärdera en skalbar pilotprocess och tillverka prototyper av bolagets hudvårdsprodukt.

Det rör sig om en typ av hydrogelplåster som ska behandla olika hudåkommor, där insektsbett är först ut på prov.

– Tänk dig ett Compede-plåster som vidhäftas direkt på huden, men mer geléaktigt, säger Johan Wennerholm, en av tre grundare och delägare på Gelexcell Competence.

Hydrogelmaterialet gör det möjligt att i princip stoppa in vilken verksam ingrediens som helst, uppger han, så tanken är att utveckla nya användningsområden med tiden. Men nu ligger fokus på att få igång en skarp produktion av den första varianten, för att sedan kunna licensiera ut den. Och senare i år kommer bolaget ansöka om patent till hydrogelplåstren.

Bakom Gelexcell Competence står Johan Wennerholm, tidigare ekonomichef på CellaVision, Elisabeth Sthengel, före detta labbchef på Nolabs, och Anette Israelsson som tidigare varit projektledare på BoneSupport.

– Vi utesluter inte att vi kommer behöva göra en finansieringsrunda för att slutföra projektet, men hur mycket kapital som behövs och tidpunkten för kapitalanskaffningen går inte att säga i dagsläget, säger Johan Wennerholm.

Emiliano Strauss

Gelexcell Competence i Lund har nyss beviljats 300.000 kronor av Vinnova för att utvärdera en skalbar pilotprocess och tillverka prototyper […]


För att läsa resten av artikeln behöver du
vara prenumerant och inloggad


  • Från storm till krasch för Maersk

    Det var en båt chartrad av Maersk som körde in i Frances Scott Key Bridge i Baltimore för två veckor sedan. Olyckan är dock inte den enda som drabbat det danska rederiet på senare tid. Och aktiekursen har rasat.

  • Nya pengar till Gridly

    Helsingborgsbolaget Gridly får in tunga investerare i en ny kapitalrunda. Det kommer att innebära nyanställningar i Helsingborg, men mest i Vietnam.

  • Vill bli först i nästa generation datorspel

    Realistiska datorspelskaraktärer är nyckeln till nästa generation datorspel. Det menar Andreas Rodman, grundare och vd för uppstartsbolaget Lingotion, som vill bli först med den nya tekniken.