fredag 4 april 2025

inloggad som

ANNONS Innehåll från EKN

EG-koncernens polska verksamhet växer

|  ,
|  

Sent 2016 etablerade danska IT-koncernen EG en filial i Polen. Sedan dess har personalstyrkan vuxit till runt 50 anställda. Koncernens svenska bolag, EG Sverige med huvudkontor i Malmö, ökade under fjolåret omsättningen till 274 miljoner kronor.

Till en början var personalen i Polen, som främst består av utvecklare, inhyrd på ett kontorshotell. Men nyligen flyttade man till ett eget kontor i Warszawa.

– Vi har en rätt stark tillväxttanke med kontoret i Polen, säger EG Sveriges vd Stefan Fleron till Rapidus.

EG Sverige sysslar med mjukvaruutveckling av egna lösningar, implementation och drift av affärssystem samt konsultation, och riktar sig främst mot energibranschen, tillverkande industri och detaljhandel. Till exempel har bolaget utvecklat kundinformationssystem för energibranschen bland annat baserat på Microsoft Dynamics 365. EG utvecklar även kompletterande mjukvara avsedda för Microsoft Dynamics NAV, AX.

Bolaget har också ett kassasystem för detaljhandeln samt konsulterar och implementerar affärssystemet Infor M 3.

I Malmö arbetar runt 110 av EG Sveriges totalt 200 anställda. Stefan Fleron uppskattar att Malmökontoret kommer sysselsätta omkring 115 personer vid slutet av året.

I fjol förvärvade EG Sverige Notaplan, som utvecklar IT-lösningar för bilbranschen. Huruvida det blir fler uppköp i år återstår att se.

– Vi tittar på förvärv av mjukvaruföretag som passar in på våra vertikaler, och som kompletterar det vi själva inte har, säger Stefan Fleron.

EG-koncernen ägs av kapitalfonden Axcel och omsätter runt två miljarder danska kronor. Koncernen har 27 kontor där drygt 1.800 medarbetare är fördelade och finns i Sverige, Norge, Polen och Danmark, där huvudkontoret är placerat.

Emily Binks

Sent 2016 etablerade danska IT-koncernen EG en filial i Polen. Sedan dess har personalstyrkan vuxit till runt 50 anställda. Koncernens […]


För att läsa resten av artikeln behöver du
vara prenumerant och inloggad



  • Rejält tillskott i kassan för el-sparare

    Lundabaserade Emulate Energy stänger sin Serie A-runda och får två nya internationella delägare. Så här stort blev tillskottet och så ska pengarna användas.

  • Helsingborgsprofilens bolag stänger runda

    Helsingborgsbaserade Payzlip med Acke Salem i spetsen stänger en finansieringsrunda ledd av regionala näringslivsprofiler. Rundan blev dock mindre än ursprungligen tänkt. Så här länge räcker pengarna.

  • Advenica rustar för fortsatt lönsamhet

    Cybersäkerhetsbolaget Advenica har börjat året med att få in flertalet miljonorder. I en orolig omvärld ser vd Marie Bengtsson inget som talar emot att tillväxt- och lönsamhetsresan fortsätter.

  • Wallenberg går in i 34-bolag

    Ideonbaserade Nordic Forestry Automation, som Rapidus utsåg till 34:a år 2023, får in ett Wallenbergbolag som ny delägare. Det här ska den nya investeringen räcka till.

  • Additude-grundaren bygger nytt IT-bolag

    Additude-grundaren Jim Roslund är tillbaka i IT-branschen. Med en grupp tidigare Tretton37-medarbetare och deras uppdrag som grund drar han igång ett nytt IT-konsultbolag. Och gissa vad bolaget heter.

  • Säkra kommentarsfält – en lönsam historia?

    Ifrågasätt Media vill återuppliva kommentarsfunktioner på nätet och göra dem trollfria. Nu öppnas en investeringsrunda som ska räcka till svarta siffror.

  • Alteri Care satsar globalt

    Efter satsningen på internationell expansion närmar sig vårdtechbolaget lönsamhet – och ska revolutionera sjukvården i Zimbabwe.

  • Hon tar över rodret på Softhouse

    I fjol tog Stina Åkesson plats i vd-stolen på teknikbolaget Ourliving. Nu kliver hon även in i en vd-roll på ägarbolaget Softhouse. Här berättar den förre AF-borgbossen om ett turbulent fjolår.

  • Eletives sämsta år – 40 procent upp

    Det snabbväxande Malmöbolaget Eletive gjorde sitt hittills sämsta år i fjol. Och då var tillväxten ändå 40 procent. — I år kommer vi att passera 100 miljoner i ARR, säger vd Marcus Wennmo.

  • Tretton37: Kundinformationen till salu

    Efter att Tretton37 gått i konkurs är tillgångarna i bolaget nu till salu. En köpare kan överta varumärket Tretton37, kunddata värt nästan 90 miljoner kronor om året – och telefonnumren till 180 IT-konsulter.