fredag 17 maj 2024

inloggad som

EG-koncernens polska verksamhet växer

|  ,
|  

Sent 2016 etablerade danska IT-koncernen EG en filial i Polen. Sedan dess har personalstyrkan vuxit till runt 50 anställda. Koncernens svenska bolag, EG Sverige med huvudkontor i Malmö, ökade under fjolåret omsättningen till 274 miljoner kronor.

Till en början var personalen i Polen, som främst består av utvecklare, inhyrd på ett kontorshotell. Men nyligen flyttade man till ett eget kontor i Warszawa.

– Vi har en rätt stark tillväxttanke med kontoret i Polen, säger EG Sveriges vd Stefan Fleron till Rapidus.

EG Sverige sysslar med mjukvaruutveckling av egna lösningar, implementation och drift av affärssystem samt konsultation, och riktar sig främst mot energibranschen, tillverkande industri och detaljhandel. Till exempel har bolaget utvecklat kundinformationssystem för energibranschen bland annat baserat på Microsoft Dynamics 365. EG utvecklar även kompletterande mjukvara avsedda för Microsoft Dynamics NAV, AX.

Bolaget har också ett kassasystem för detaljhandeln samt konsulterar och implementerar affärssystemet Infor M 3.

I Malmö arbetar runt 110 av EG Sveriges totalt 200 anställda. Stefan Fleron uppskattar att Malmökontoret kommer sysselsätta omkring 115 personer vid slutet av året.

I fjol förvärvade EG Sverige Notaplan, som utvecklar IT-lösningar för bilbranschen. Huruvida det blir fler uppköp i år återstår att se.

– Vi tittar på förvärv av mjukvaruföretag som passar in på våra vertikaler, och som kompletterar det vi själva inte har, säger Stefan Fleron.

EG-koncernen ägs av kapitalfonden Axcel och omsätter runt två miljarder danska kronor. Koncernen har 27 kontor där drygt 1.800 medarbetare är fördelade och finns i Sverige, Norge, Polen och Danmark, där huvudkontoret är placerat.

Emily Binks

Sent 2016 etablerade danska IT-koncernen EG en filial i Polen. Sedan dess har personalstyrkan vuxit till runt 50 anställda. Koncernens […]


För att läsa resten av artikeln behöver du
vara prenumerant och inloggad


  • Laserprecision i Lejonkulan

    Nu släpper vi veckans avsnitt av podden Lejonkulan som gästas av laserexperten och Beamonics vd Can Xu. Han har bakgrund […]