onsdag 6 december 2023

inloggad som

Rekryteringsbolaget Pangara växer – värvar från Royal Design och Poolia

Malmöbaserade Pangara, som kopplar samman frilansande IT-utvecklare i Vietnam med kunder i främst norra Europa, växer. Det senaste året har bolaget gått från 15 anställda till 40, där en säljchef och digital marknadsföringschef till huvudkontoret är senaste nyrekryteringarna.

Till huvudkontoret i Malmö knyter bolaget nu till sig Mattias Danielsson, tidigare onlinemarknadschef på Royal Design och försäljningschef inom Schibsted.

– Det känns väldigt kul att jobba i en startup, med bra affärsmodell, och med ambitionen att växa snabbt, säger Mattias Danielsson till Rapidus.

Han kommer inom kort få sällskap av Martin Sundler som global försäljningschef. Han har en bakgrund som för Poolia.

Men det är på kontoret i Vietnam som merparten av de anställda sitter. Här finns i dag också 500 kvalificerade frilansare som kan ta uppdrag genom Pangara. Omkring 70 av dem arbetar redan på uppdrag för kunder i främst Sverige och Norden.

– För ett år sedan hade vi ett tiotal frilansare ute på uppdrag, och 70-80 kvalificerade, vilket känns fantastiskt, säger Pangaras vd David Svensson.

Pangara grundades 2015 av David Svensson, hans tidigare kollega från Ework Fredrik Wesslén samt Christoffer Brinkeborn Beselin. Den sistnämnda är fortfarande största ägaren, men i dag finns även investmentbolaget Acacia i ägarlistan liksom Eworks tidigare vd Cleas Ruthberg.

Pangara riktar sig i dag främst till mellanstora bolag inom IT-tunga branscher som betting och e-handel.

Felicia Frithiof

Malmöbaserade Pangara, som kopplar samman frilansande IT-utvecklare i Vietnam med kunder i främst norra Europa, växer. Det senaste året har […]


För att läsa resten av artikeln behöver du
vara prenumerant och inloggad