torsdag 29 februari 2024

inloggad som

Nya värvningar på Connect Sverige, Smile och Gårdsfisk

Alex Esser arbetar sedan förra veckan på affärsängelnätverket Connect Sverige, Region Syd, där han är ansvarig för tillväxtkapital. Han kommer senast från en position som Nordenchef för musikströmmningstjänsten Deezer. Esser har även startat de numera nedlagda bolagen Skyforge, som utvecklade en ekonomiplaneringstjänst och Tunaspot, en platsbaserad tjänst för musiklistor.

Smile värvar Kristian Enkvist som affärsrådgivare för uppstartsbolagen i life science-inkubatorn. Han har tidigare varit utvecklingschef på diagnostikbolaget HemoCue och Gambro samt även arbetat på AstraZeneca och varit vd för AcouSort.

Skånebolaget Gårdsfisk, som håller på att bygga upp landbaserad fiskodling på en gård utanför Kristianstad, får in Martin Alexandersson som ny ledamot i styrelsen. Alexandersson arbetar med affärsutveckling på Lantbrukarnas riksförbund, LRF. Jämte LMK blev LRF nya delägare i vintras då Gårdfisk tog in tio miljoner kronor i riskkapital.

Alex Esser arbetar sedan förra veckan på affärsängelnätverket Connect Sverige, Region Syd, där han är ansvarig för tillväxtkapital. Han kommer senast från en […]


För att läsa resten av artikeln behöver du
vara prenumerant och inloggad


  • Så många svenskar får skatterabatt i Danmark

    Allt fler högavlönade svenskar åtnjuter förmånliga skatteregler i Danmark genom den så kallade forskarskatten. Så här många är de.

  • Lejonet investerar i skånsk lyxtaxi

    Privatchaufförsföretaget The Car vill skala upp sin exklusiva verksamhet utanför Skåne. Vd Tord Rosenlund söker därför nytt kapital i Rapidus podd Lejonkulan – och lejonet hugger.

  • Hon ska leda klimatklustret

    Anita Sindberg är ny vd för hållbarhetshubben Sustainable Business Hub Scandinavia i Malmö. Hon kommer in med stor industriell erfarenhet.