torsdag 21 november 2024

inloggad som

Dubbelt upp för Parksters mobilbetalningar

|  , ,
|  

Lundabaserade Parkster fortsätter att växa och under 2017 ökade parkeringsavgifterna som betalats via deras app från drygt 60 till omkring 155 miljoner kronor. Med täckning på över hundra svenska orter spanar bolaget nu utomlands.

Även om tillväxttakten avtagit något från året innan har de mobila betalningarna med Parksters app alltså mer än dubblerats sedan 2016.

– Det finns många orter där man inte tagit telefonparkering långt ännu. Majoriteten av våra orter är nya och det tar ett tag att få fart på det hela. På våra ”gamla” orter är det en majoritet av parkeringsbiljetterna som säljs i telefonen, säger Parksters vd Henrik Hallgren till Rapidus.

För privatpersoner kostar det inget extra att betala med appen jämfört med att lösa biljett i den traditionella parkeringsautomaten. Att Parkster ändå kunnat visa en viss vinst för femte året i rad beror på att man utvecklar speciallösningar för företag. Här förlitar sig bolaget på att privatanvändare själva efterfrågar möjligheten att använda appen också på jobbet.

Senaste orten att skriva avtal med Parkster är Kristianstad, vilket innebär att appen nu går att använda för att betala parkeringsavgiften i sju skånska kommuner. Under våren planerar bolaget att etablera sig på första utlandsmarknaden. Bland Parksters konkurrenter finns EasyPark och Malmöbaserade Mobill.

Parkster har i dag 17 anställda på huvudkontoret i Lund, och lika många underkonsulter som arbetar i kundtjänsten i Helsingborg – den största kommunen i regionen som bolaget ännu inte har något avtal med.

Felicia Frithiof

Lundabaserade Parkster fortsätter att växa och under 2017 ökade parkeringsavgifterna som betalats via deras app från drygt 60 till omkring […]


För att läsa resten av artikeln behöver du
vara prenumerant och inloggad


  • Precise ser ljuset

    Efter sju svåra år och åtta bedrövelser ser Lundabolaget Precise Biometrics ut att gå mot vinst och positivt kassaflöde. – Riktningen ser mycket bra ut, säger vd Joakim Nydemark.

  • … men tungt år för Skånes näringsliv

    Fler delar inom det skånska näringslivet står inför stora utmaningar. Det framgår av höstens utgåva “Skånsk konjunktur 2024”, som ges ut av Sparbanken Skåne och Øresundsinstituttet. Dessa är utmaningarna.

  • Alfa Laval spår kraftig tillväxt

    Alfa Laval räknar med en rejält ökad försäljning under kommande år. Den globala energiomställningen, med nya affärsområden, är en viktig drivkraft. Se här hur mycket vd Tom Erixon räknar med att växa.


  • Gridly byter vd – hon ska leda globala expansionen

    Helsingborgsföretaget Gridly ändrar i ledningen och tar för första gången in en vd utifrån. När bolaget tar sikte mot nya branscher är det Anna Albinsson som ska visa vägen.

  • Kändisbolaget får ny chans

    Malmöbolaget Freedrum Studios ser ut att överleva igen. Detta sedan konkursförvaltaren sålt tillgångarna i bolaget till nygamla ägare.

  • Ung entreprenör skapar sökmotor för vetenskapliga artiklar

    Hector Fioretos med det nystartade AI-bolaget Wayless vill hjälpa biomedicinska forskare att navigera i havet av vetenskapliga artiklar.

  • Mau Holding får sin första vd

    Malmö universitets holdingbolag, Mau Holding, ska sätta fart på det operativa arbetet och göra fler investeringar. Därför tillsätts för första gången en vd, som tillträder den 1 januari. Rapidus kan nu berätta vem det blir. 

  • Vultus säljer till norrmän

    Jordbruksteknikbolaget Vultus i Lund ger upp och säljer hela sitt inkråm till ett norskt bolag. – Vi prickade värsta börsperioden på 20 år, säger vd Per Karlsson.

  • Tech-profil ska leda forskningsbolag till marknaden

    Ideonbolaget Pluvioflows algoritm ska göra samhällen mer redo att hantera översvämningar. Nu vänder sig bolaget till marknaden med en ny vd och en känd tech-profil som ordförande.

  • Den akuta krisen i Tretton37 är avvärjd

    IT-konsultbolaget Tretton37 från Lund har utretts av Kronofogden för obetalda skatteskulder i mångmiljonklassen. Rapidus kan dock meddela att bolaget har betalt av skulderna. Därmed är den mest akuta krisen i bolaget avvärjd. 

  • Kronofogden utreder Tretton37

    För drygt en månad sedan kunde Rapidus avslöja krisen i det en gång så framgångsrika IT-konsultbolaget Tretton37 från Lund. Nu utreds bolaget av Kronofogden för en obetald skatteskuld – och klockan tickar.

  • Tufft läge för Crunchfish

    Finanserna är fortsatt pressade i Malmöbaserade Crunchfish. Bolaget tar nu in mer pengar från ägarna, men det står redan klart att rundan inte kommer att bli fulltecknad.

  • Så ska hon ska vända Qvickly

    Att äga kundernas fakturor kan bli en dyrköpt historia. Det fick Malmöbolaget som tidigare hette Billmate erfara med tunga kreditförluster. Lena Martini fick för några år sedan uppdraget att täppa till hålen i det sjunkande skeppet. Så här har hon gjort.