tisdag 23 april 2024

inloggad som

Helsingborgsbolag tar in kapital till automatisk rekrytering av kodare

Helsingborgsbaserade Devvit tankade vid årsskiftet kassan för att skala upp försäljningen av bolagets IT-rekryteringstjänst Unicorn Coders. Befintliga ägare gick in med nytt kapital och i veckan lanserar bolaget sitt uppdaterade verktyg.

Devv.it grundades 2014 av Kristian Ledel, med idén att erbjuda en automatiserad rekryteringstjänst för utvecklare. Tanken är att bolagets kunder ska fylla i önskemålen på personalen de söker, varpå tjänsten automatiskt matchar dessa med passande kandidater.

Förutom själva tjänsten står alltså Devvit även för att fylla databasen med kandidater. Dessa går igenom tekniska tester och fyller bland annat i löneanspråk, geografiska preferenser och förkunskaper.

Sedan första betaversionen av Unicorn Coders lanserades 2017 har bolaget lyckats ansluta omkring 5.000 arbetssökande utvecklare till tjänsten, plus ytterligare 15.000 som står i kö. Därtill har bolaget även landat flera kunder.

– Vi arbetar exempelvis med holländska Sentaince som är ett större IoT-företag. Tjänsten är inte geografiskt begränsad men vi fokuserar på EU. Våra huvudmarknader är hittills Belgien, Holland, Tyskland och Baltikum, men vi ser även Sverige växa, säger Kristian Ledel.

Strax efter årsskiftet fyllde Devvit på kassan när befintliga ägare investerade sammanlagt 1,6 miljoner kronor i nytt kapital. Huvudägare är Kristian Ledel genom hans bolag K&Kapital Swe165. Bland övriga ägare syns profiler som Per Wargéus, styrelseordförande och tidigare koncernchef på Avensia, affärsängeln Björn Andersson och Martin Rugfelt som bland annat varit marknadschef på Expertmaker.

Förra årets siffror är enligt Ledel inte klara ännu men 2016 omsatte Devvit 2,4 miljoner kronor. Bolaget har sammanlagt nio anställda i Helsingborg och Vilnius.

Emiliano Strauss

Helsingborgsbaserade Devvit tankade vid årsskiftet kassan för att skala upp försäljningen av bolagets IT-rekryteringstjänst Unicorn Coders. Befintliga ägare gick in […]


För att läsa resten av artikeln behöver du
vara prenumerant och inloggad