torsdag 20 juni 2024

inloggad som

Hoofstep tar in fyra miljoner inför marknadslansering

Almi Invest går in med två miljoner kronor i Helsingborgsbolaget Hoofstep, som utvecklar ett system för hästövervakning och beteendeanalys. Utöver det får bolaget samma summa från privata investerare, som tillsammans med Almis miljoner ska gå till vidareutveckling av produkten och lansering.

– Vi har en detaljerad plan för hur det ska gå till med samarbetspartner. Lanseringen sker nästa år men i nuläget vill jag inte gå in på exakt hur, säger Per-Eric Olsson, vd på Hoofstep.

Bolaget har idag runt 25 kunder som testar prototyper på en specialdesignad grimma som registrerar hästens rörelser och beteende. Information om exempelvis hästens matvanor eller rörelsemönster skickas med radiosignaler till en uppkopplad basenhet, varpå ägaren kan ta del av informationen i realtid via en app i mobilen.

Nu har utvecklarna på Hoofstep även lagt till en larmfunktion som varnar när hästen till exempel står vid grindarna för att komma in.

– Det har gått mycket bra för våra första prototyper och nu har vi beställt en ny uppdaterad version från vår producent i Kina. Där har vi lagt till några ytterligare funktioner som har visat sig vara viktiga för kunderna, säger Per-Eric Olsson till Rapidus.

Hoofstep grundades i början av förra året och är med i acceleratorprogrammet på Think i Helsingborg. Förutom Per-Eric Olsson, som också var med och grundade MySQL, står Karl Forssman, Mattias Lindström och hästägaren Priscilla Olsson bakom Hoofstep. Grundarna har hittills finansierat verksamheten med egna medel.

Emiliano Strauss

Almi Invest går in med två miljoner kronor i Helsingborgsbolaget Hoofstep, som utvecklar ett system för hästövervakning och beteendeanalys. Utöver […]


För att läsa resten av artikeln behöver du
vara prenumerant och inloggad


 • Glad midsommar!

  Ännu ett utgivningsår är till ända för Rapidus. Efter mer än 200 nyhetsbrev och 600 artiklar går vi på redaktionen in i sommarutgivning. Det innebär att vi bara ses på måndagar fram till den 12 augusti. Intressanta sommarintervjuer utlovas.

 • Het sommar för skånska gamingbolag

  Blickarna riktats mot Skånes växande gamingscen när det är dags för heta och hajpade sommarreleaser av dataspel. Rapidus har kollat vad som är på gång.

 • Skönsång mot cyberbrott 

  Sommaren innebär en ökad risk för bedrägerier, nätfiske och bluffakturor. För att uppmärksamma detta har Vegakören från S:t Johanneskyrkan och cybersäkerhetsbolaget Vigili skrivit om en klassisk sommarsång för att öka medvetenheten om riskerna. 

 • Fastigheter för småföretagare i Lejonkulan

  Fastighetsbolaget Easy Depots vd och medgrundare Sofia Wäborg besöker Jan Dahlqvist i Rapidus podd Lejonkulan för att beskriva hur bolaget […]


 • Skönsång mot cyberbrott 

  Sommaren innebär en ökad risk för bedrägerier, nätfiske och bluffakturor. För att uppmärksamma detta har Vegakören från S:t Johanneskyrkan och cybersäkerhetsbolaget Vigili skrivit om en klassisk sommarsång för att öka medvetenheten om riskerna. 

 • Youcruit i konkurs

  Malmöbolaget Youcruit har försatts i konkurs och huvudägarna i Volito-familjen Granlund förlorar mer än 40 miljoner kronor. Men bolagets rekryteringstjänst för lastbilschaufförer har köpts loss från konkursboet av en tidigare minoritetsägare.

 • Ny IT-konsult utmanar i Skåne

  Skånska IT- och teknikkonsulter får se upp. Nu kommer en konkurrent i form av det norskgrundade Tech Seed som etablerar sig i Malmö. Åsa Melvanius är härförare i det skånska korståget.

 • Precise toppvärvar från Lime

  Efter lyckade kostnadsbesparingar värvar Precise Biometrics en ny finanschef i ekonomiprofilen Maria Wester. Hon har tidigare haft samma roll på Min Doktor och lämnar i sommar Lime Technologies.

 • Great IT på förvärvsjakt

  Med ny vd och uppskruvade tillväxtmål söker Great IT efter bolag att sluka. IT-koncernen vill omsätta 1 miljard kronor inom fem år.

 • Danir ger sig in i fintechbranschen

  Sigma Connectivity, som ingår i den familjeägda bolagsgruppen Danir, är mest känt för produktutveckling. Men nu startar bolaget en renodlad konsultverksamhet med inriktning på fintech.

 • Skånsk IoT i Sveriges största rederi

  Life Finder Systems når sitt första kommersiella genombrott med en order från rederiet Wallenius Wilhelmsens amerikanska flotta Arc.

 • De tar bank-ID ut i världen

  Skaparna av vårt svenska bank-ID vill föra ut lösningen globalt. Malmöbolaget Covr Security lanserar nu sitt ID-system i Bangkok Bank i Thailand. Men vägen dit har varit lång och bolagets omsättning är fortfarande blygsam.

 • Freedrum ur takt igen

  Malmöbolaget Freedrum Studios har fått en ansökan om företagsrekonstruktion godkänd i tingsrätten. Det är inte första gången bolaget är i ekonomisk knipa.

 • Handiscover i konkurs

  Malmöbolaget Handiscovers finansieringsplan sprack i sista stund. Nu är bolaget försatt i konkurs och det är oklart om tjänsten kommer att leva vidare.