måndag 4 december 2023

inloggad som

Nytt appbolag ska skräddarsy affärssystemet

Nybildade Codeunit i Malmö är i full färd med att utveckla två tilläggsappar för Microsofts affärssystem Dynamics NAV.

– Microsoft går mot en mer molnbaserad lösning, på liknande sätt som de gjort med Office. De allra flesta bolag som kör Dynamics NAV i dag har större eller mindre kundanpassningar, säger Ulf Hagman till Rapidus.

Där kommer Codeunits appar in. Deras app för finans och inkasso har funktioner som utskick och påminnelser. Appen är en länk mellan affärssystemet och till exempel inkasso-, och finansbolag. I dagsläget finns två muntliga avtal med svenska inkassobolag.

Samtidigt utvecklas en separat app som ska öka smidigheten i allt från inköpsorder till leverantörsbetalning.

– Så fort man gör ett inköp så ska ordern registreras, den kommer senare vara utgångspunkt för hela flödet. Om den är rätt så behövs ingen handpåläggning i processen. Om något är avvikande så stoppas processen. Ungefär 80-90 procent av alla order brukar vara rätt, då behövs det bara en digital matchning på ordern, säger Ulf Hagman.

Han har har en bakgrund som finanschef på Euroflorist och har grundat Codeunit tillsammans med Daniel Ekvall och Peder Bring. För närvarande är trion de enda som arbetar i bolaget.

– Vi har ett par killar på väg in. Gissningsvis är vi kanske ett tiotal om ett år, säger Ulf Hagman.

Han är huvudägare och ordförande i konsultbyrån TopVisible i Malmö samt ordförande och delägare i mjukvarubolaget Ranktrail. Daniel Ekvall har likt Ulf Hagman ett förflutet på Euroflorist och Peder Bring kommer senast från en tjänst som lösningsarkitekt på AddPro.

Emily Binks

Nybildade Codeunit i Malmö är i full färd med att utveckla två tilläggsappar för Microsofts affärssystem Dynamics NAV. – Microsoft […]


För att läsa resten av artikeln behöver du
vara prenumerant och inloggad