tisdag 28 maj 2024

inloggad som

Extra: BoMill öppnar USA-kontor

Malmöbaserade BoMill öppnar ett försäljningskontor i Chicago för att få ett fotfäste på sin hittills viktigaste marknad. Bolaget har också värvat en av uppfinnarna till BoMills teknik för spannmålssortering, Jesper Pram Rahbek, som börjar som utvecklingschef vid årsskiftet.

För Rapidus uppger BoMills ledning att Nordamerika de senaste åren seglat upp som BoMills största marknad, med USA och Kanada som stora spannmålsländer. I dag sker försäljningen i Nordamerika via partner, med etableringen får BoMill egen personal på plats.

Totalt väntas försäljningen i år blir tre gånger högre än 2016, då BoMill omsatte drygt sex miljoner kronor.

BoMills nya utvecklingschef, Jesper Pram Rahbek, är tillsammans med Bo Löfqvist uppfinnare till de två grundpatent kring sortering av enskilda sädeskorn som BoMills verksamhet bygger på. Jesper Pram Rahbek arbetar i dag på läkemedelsbolaget Lundbeck. Bo Löfqvist är fortfarande verksam i BoMill trots sina drygt 80 år, och med nyrekryteringen säkras successionen.

Bolagets sorteringsmaskin använder ljus nära de infraröda våglängderna för att mäta proteininnehåll och hårdhet i spannmålskärnor. Utrustningen kvalitetssorterar säd med en hastighet av 25.000 kärnor per sekund, vilket motsvarar 3 ton per timme.

Elisbet Ottosson

Malmöbaserade BoMill öppnar ett försäljningskontor i Chicago för att få ett fotfäste på sin hittills viktigaste marknad. Bolaget har också […]


För att läsa resten av artikeln behöver du
vara prenumerant och inloggad


  • Klockan tickar för Move by Bike

    I november i fjol hade Malmöbolaget Move By Bike förbrukat mer än hälften av sitt aktiekapital. Senast i juli måste situationen vara löst för att bolaget inte ska riskera konkurs. Och i dag på tisdagen lämnade vd Lisette Hallström sin post.

  • Danir ger sig in i fintechbranschen

    Sigma Connectivity, som ingår i den familjeägda bolagsgruppen Danir, är mest känt för produktutveckling. Men nu startar bolaget en renodlad konsultverksamhet med inriktning på fintech.

  • Färdigbakade Krinova-bolag

    Får det vara vegansk fish and chips och sorbet? Nothing Fishy och Folkets Pops blev i fredags avtackade i Kristianstad efter att ha deltagit i Krinovas livsmedelsinkubator.