onsdag 24 april 2024

inloggad som

Extra: BoMill öppnar USA-kontor

Malmöbaserade BoMill öppnar ett försäljningskontor i Chicago för att få ett fotfäste på sin hittills viktigaste marknad. Bolaget har också värvat en av uppfinnarna till BoMills teknik för spannmålssortering, Jesper Pram Rahbek, som börjar som utvecklingschef vid årsskiftet.

För Rapidus uppger BoMills ledning att Nordamerika de senaste åren seglat upp som BoMills största marknad, med USA och Kanada som stora spannmålsländer. I dag sker försäljningen i Nordamerika via partner, med etableringen får BoMill egen personal på plats.

Totalt väntas försäljningen i år blir tre gånger högre än 2016, då BoMill omsatte drygt sex miljoner kronor.

BoMills nya utvecklingschef, Jesper Pram Rahbek, är tillsammans med Bo Löfqvist uppfinnare till de två grundpatent kring sortering av enskilda sädeskorn som BoMills verksamhet bygger på. Jesper Pram Rahbek arbetar i dag på läkemedelsbolaget Lundbeck. Bo Löfqvist är fortfarande verksam i BoMill trots sina drygt 80 år, och med nyrekryteringen säkras successionen.

Bolagets sorteringsmaskin använder ljus nära de infraröda våglängderna för att mäta proteininnehåll och hårdhet i spannmålskärnor. Utrustningen kvalitetssorterar säd med en hastighet av 25.000 kärnor per sekund, vilket motsvarar 3 ton per timme.

Elisbet Ottosson

Malmöbaserade BoMill öppnar ett försäljningskontor i Chicago för att få ett fotfäste på sin hittills viktigaste marknad. Bolaget har också […]


För att läsa resten av artikeln behöver du
vara prenumerant och inloggad