torsdag 29 februari 2024

inloggad som

Färre danska tjänster – men skånsk rekryteringsmässa växer

På torsdagens rekryteringsmässa för life science-personal i Lund är antalet tjänster som behöver fyllas något färre än i fjol, främst eftersom suget är mindre från den danska sidan. I gengäld är det fler bolag på plats för att jaga kompetens på mässan, som nu ska bli återkommande.

Totalt kommer 26 företag och organisationer vara på plats. Bland dem allt från storspelare som Johnson & Johnson, Alten och amerikanska RepliGen till små uppstickare som Truly Labs, Insolidex och Longboat Explorers. Tillsammans har de minst 110 tjänster att fylla, uppger projektledaren Krassimir Alexiev på Arbetsförmedlingen.

– Det var betydligt fler tjänster från den danska sidan förra året. Tittar man på större delen av de danska tjänsterna från ifjol handlade de om postdoc- eller doktorandtjänster, säger han till Rapidus.

I fjol, då mässan arrangerades för första gången, var det inte helt säkert om den skulle hållas i mer än ett år till. Men i år har Medicon Village anslutit som sponsor vid sidan av Crossborder Öresund, som bland annat syftar till att locka life science-personal från övriga Europa till Öresundsregionen.

– Det är vår tanke att samarbetet med Medicon Village ska fortsätta och fördjupas på olika sätt. Det är inte en engångsföreteelse utan vi tänker långsiktigt. Till skillnad mot IT-rekryteringsmässan kommer vi ha denna en gång om året, säger Krassimir Alexiev.

En av utställarna är Saromics Biostructure på Medicon Village i Lund. Bolaget behöver nyanställa en proteinkemist och en röntgenkristallograf.

– Vi har anställt tre personer i år redan. Det finns väldigt mycket högutbildad personal i krokarna så vi har inte haft några problem, säger vd Björn Walse till Rapidus.

Totalt sysselsätter Saromics tolv personer. Bolaget sysslar med kontraktsforskning genom strukturbeskrivning av främst proteiner. Omsättningen väntas öka till omkring tolv miljoner kronor i år.

Klicka här för att se hela listan på bolag och organisationer som jagar skånsk life science-kompetens på mässan.

Emily Binks

På torsdagens rekryteringsmässa för life science-personal i Lund är antalet tjänster som behöver fyllas något färre än i fjol, främst […]


För att läsa resten av artikeln behöver du
vara prenumerant och inloggad


  • Så många svenskar får skatterabatt i Danmark

    Allt fler högavlönade svenskar åtnjuter förmånliga skatteregler i Danmark genom den så kallade forskarskatten. Så här många är de.

  • Lejonet investerar i skånsk lyxtaxi

    Privatchaufförsföretaget The Car vill skala upp sin exklusiva verksamhet utanför Skåne. Vd Tord Rosenlund söker därför nytt kapital i Rapidus podd Lejonkulan – och lejonet hugger.

  • Hon ska leda klimatklustret

    Anita Sindberg är ny vd för hållbarhetshubben Sustainable Business Hub Scandinavia i Malmö. Hon kommer in med stor industriell erfarenhet.