lördag 27 april 2024

inloggad som

… och flest är danskarna inom partihandel och logistik

|  , ,

Rapidus har även tittat närmare på vilka branscher de 180 bolagen med danskt inslag i toppen verkar inom. Främst handlar det om företag inom partihandel och logistik.

Partihandel är ett brett begrepp och innefattar i det här sammanhanget allt från medicinsk utrustning och apoteksvaror till virke och byggmaterial. Exempel på bolag med danskregistrerade i styrelsen är läkemedelsföretaget Abcur, som fokuserar på registrering, utveckling och marknadsföring av läkemedel där det saknas godkända alternativ, dörrtillverkaren Dooria och Malmöbolaget Atos Medical.

Logistiksektorn innefattar allt från sjö- och vägtransport till hamngodshantering och magasinering och varulagring. Bland de koncerner som har skånska aktiebolag där minst en person i styrelsen eller på vd-posten bor i Danmark syns logistikföretagen Airlog Group, Bring SCM, DSV och Nowaste Logistics.

Emily Binks

Rapidus har även tittat närmare på vilka branscher de 180 bolagen med danskt inslag i toppen verkar inom. Främst handlar […]


För att läsa resten av artikeln behöver du
vara prenumerant och inloggad


  • Hon återvinner elbilsbatterier

    Veckans Lejonkulan gästas av Raula Runsten, medgrundare av Rebaba som utvecklar system för energilagring i industriell skala med hjälp av uttjänta elbilsbatterier.