måndag 29 april 2024

inloggad som

Ekonomikonsulter växlar upp i Skåne med Baxter-chef

Efter drygt ett år i Malmö har personal- och ekonomikonsultbolaget Corplus fått sin tredje anställda på plats i Skåne med värvningen av Gambro- och Baxterveteranen Henrik Johnson. Samtidigt tillkommer outsourcingverksamhet inom lönehantering och redovisning.

Corplus grundades i Stockholm 2012 och har sedan förra vintern en filial i Malmö. Bolaget hyr ut konsulter inom ekonomi, lönehantering och HR för interim-uppdrag och projekt inom verksamhetsutveckling. Bland kunderna finns Lantmännen och Gate Gourmet, inriktat på catering till flygbolag.

Under innevarande räkenskapsår, som avslutas siste augusti, omsätter Corplus Syd drygt fem miljoner kronor, uppger vd Jon Cervin. Han har hittills varit i princip själv på plats men får nu alltså sällskap av Henrik Johnson, med ett långt förflutet från ledande positioner på Gambro och Baxter i Lund.

– Det närmaste året räknar vi med att mer än fördubbla omsättningen till 13-14 miljoner kronor, säger Jon Cervin till Rapidus.

I Malmö sitter även Jane Johansson, ansvarig för Delegera Syd. Bolaget är majoritetsägt av Corplus Syd och inriktat på outsourcing av hela lönehanteringen och redovisningen.

Corplus har totalt runt 15 egna anställda och huvudkontor i Stockholm. Bolaget ägs i huvudsak av de två grundarna Pontus Holgersson och Mikael Steiser. Innevarande räkenskapsår räknar ledningen med att omsättningen ökar från 55 till 75 miljoner kronor, uppger Jon Cervin.

Erik Olausson

Efter drygt ett år i Malmö har personal- och ekonomikonsultbolaget Corplus fått sin tredje anställda på plats i Skåne med […]


För att läsa resten av artikeln behöver du
vara prenumerant och inloggad


  • Hon återvinner elbilsbatterier

    Veckans Lejonkulan gästas av Raula Runsten, medgrundare av Rebaba som utvecklar system för energilagring i industriell skala med hjälp av uttjänta elbilsbatterier.