onsdag 6 december 2023

inloggad som

Växande Ustwo byter Malmöchef

Ustwos 70-talet anställda i Malmö är på väg att få en ny chef sedan medgrundaren Marcus Woxneryd lämnat vd-posten för en mer övergripande roll i koncernen.

70 procent av intäkterna kommer fortfarande från digitala utvecklingsuppdrag åt kunder som Ikea, BMW och Sony. Men de senaste åren har Ustwo breddat verksamheten till att inkludera egna produkter, främst spel till mobil och läsplatta, samt investeringar i uppstartsbolag där Ustwo står för delar av utvecklingsarbetet och får en andel i bolaget eller dess framtida intäkter som betalning.

– Det har blivit en rätt komplex maskin. Min roll kommer vara globalt strategisk, att fundera på hur dessa olika ben ska se ut om fem år, säger Marcus Woxneryd, en av fyra ägare till Ustwo.

Affärschefen Mick Cordero tar över som tillförordnad vd för det svenska dotterbolaget. Rekryteringen av en permanent vd har precis inletts.

Globalt sysselsätter Ustwo i dag runt 270 personer i Malmö, Sydney, London och New York. Omsättningen i det svenska dotterbolaget landade på 74 miljoner kronor 2016, en ökning med 17 procent jämfört med året innan. Ett litet negativt rörelseresultat 2015 vändes till en rörelsevinst på 3,2 miljoner kronor.

Bland de regionala bolag där Ustwo bytt arbetsinsats mot delägarskap finns Malmöbaserade Health Guide IRL, med varumärket Twiik, samt danska Pausable. Båda är fokuserade på hälsoinriktade appar.

Erik Olausson

Ustwos 70-talet anställda i Malmö är på väg att få en ny chef sedan medgrundaren Marcus Woxneryd lämnat vd-posten för […]


För att läsa resten av artikeln behöver du
vara prenumerant och inloggadVårt stora arkiv är ett unikt dokument över Öresundsregionens näringsliv


  • Rapidus lanserar podd
https://open.spotify.com/show/6ZJbqTBYY3pDjZyTr7g1qt?si=18efd5d16e134096

Från våra event

Samarbetspartners

Zacco
Sparbanken Skåne
Lindahl