fredag 23 februari 2024

inloggad som

Nya värvningar: Maria Bergving går till Volvo

Maria Bergving, i dag kommunikationschef på Assa Abloy Entrance Systems, tar under hösten plats i ledningen för Volvo Trucks i Göteborg. Hon kommer ansvara globalt för marknadsföring samt intern och extern kommunikation. Rekrytering pågår av Maria Bergvings ersättare på Assa Abloy Entrance Systems, en av divisionerna i börsnoterade Assa Abloy-koncernen. Inräknat ett färskt förvärv av amerikanska Atlantic Door Control sysselsätter Assa Abloy Entrance Systems 11.000 anställda, varav runt 300 vid huvudkontoret i Landskrona.

Arvid Falk, projektledare för The Conference, blir ny chef för Hotell Mäster Johan i Malmö. Han har en bakgrund som ansvarig för restaurangen Boulebar i Malmö och Köpenhamn. Vem som tar över som ny projektledare för The Conference är inte klart i dagsläget. Konferensen drivs av klusterorganisationen Media Evolution och hålls i år i början av september. Hittills är 1.350 av 1.500 biljetter sålda, vilket redan innebär ett nytt publikrekord.

Maria Bergving, i dag kommunikationschef på Assa Abloy Entrance Systems, tar under hösten plats i ledningen för Volvo Trucks i […]


För att läsa resten av artikeln behöver du
vara prenumerant och inloggad


 • “Odlat kött blir billigare än ko”

  ,
  Re:meat är först i Sverige med att utveckla odlat kött. Nu söker Malmöbolaget långsiktiga investerare som vet hur man bygger upp industrier från grunden.

 • Blåste Akelius liv i skoldebatten?

  Den avblåsta affären där Roger Akelius skulle köpa 25 procent av Academedia är en av de mest bisarra händelser som blivit mediastoff i svenskt näringsliv sedan millennieskiftet. Men det finns en enkel förklaring till att det blev så galet.

 • Rollatorbroms körde i diket

  Medeonbolaget Brillanze pausar försöken att få ut sina rollatorbromsar på marknaden och satsar istället på sina trasselfria fiskerullar. Bolaget håller nu på att resa 6 miljoner kronor för att snabba på utrullningen.

 • Tufft år för poolförsäljaren

  Konjunkturen och räntan var inte nådig mot poolföretaget Gullberg & Jansson i Helsingborg under 2023. Försäljningen dök och vinst vändes till förlust.