fredag 10 maj 2024

inloggad som

BoMill får stororder värd 20 miljoner

|  ,
|  

BoMill har tagit hem en order värd nära 20 miljoner kronor på tio sädsorteringsmaskiner från en ny kund på den amerikanska marknaden. Ordern kommer via BoMills distributör i USA, Bratney Companies, Des Moines. Så sent som förra veckan sedan rapporterade Rapidus att BoMill fått in 20 miljoner kronor, då som riskkapital från gamla och nya ägare.

– Vi har lyckats sälja in våra maskiner som strategiska verktyg för våra kunder, som verkar på en bulkmarknad med pressade priser. Det handlar om att ta fram det dolda värdet i nedgraderade partier av spannmål. Men då måste de kunna sortera kornen ett och ett, vilket de kan med våra maskiner, säger BoMills vd Karin Wehlin till Rapidus.

Ordervärdet på närmare 20 miljoner kronor är mer än dubbelt så mycket som BoMills intäkter under hela 2016. Maskinerna kommer att tillverkas av Examec i Tomelilla och ska börja installeras under hösten. BoMill har tidigare sålt totalt 14 fullskaliga sorteringsmaskiner, där den största ordern på fem maskiner gick till Italien.

BoMills sorteringsmaskin använder ljus nära de infraröda våglängderna för att mäta proteininnehåll och hårdhet i spannmålskärnor. Utrustningen kvalitetssorterar säd med en hastighet av 25.000 kärnor per sekund.

Elisabet Ottosson

BoMill har tagit hem en order värd nära 20 miljoner kronor på tio sädsorteringsmaskiner från en ny kund på den […]


För att läsa resten av artikeln behöver du
vara prenumerant och inloggad


  • Explosiv marknad i Lejonkulan

    Cirka 30 procent av Ukrainas yta sägs vara kontaminerad med landminor och odetonerad ammunition, som i dagens takt skulle ta hundratals år att röja. Malmöbolaget EO Dynamics utvecklar AR-teknik för att öka tempot på den internationella minröjningen