lördag 20 april 2024

inloggad som

Fem snabba till Region Skånes nya utvecklingsdirektör…

… Ulrika Geeraedts, som tar över Mikael Stammings post efter sommaren.

Varför vill du jobba i Region Skåne?

– Det är en jättespännande region som befinner sig i en mycket intressant utvecklingsfas. Jag tycker det gränsöverskridande samarbetet med närliggande länder är spännande, och så kommer jag från Lund.

Vad har du för bakgrund?

– Jag är utbildad statsvetare och dokumentärfilmare. Jag är regional utvecklingsdirektör i Region Jönköpings län nu, innan dess har jag jobbat som vd för Business Development and Tourism i Ulricehamn, på svenska ambassaden i Nederländerna och har även varit egenföretager i sju år.

Vad ser du för utmaningar i ditt nya jobb?

– Jag tror det är en utmaning att växa snabbt, vilket Skåne gör. Samtidigt växer det inte jämlikt över hela regionen. Det är en utmaning över hela länet.

Hur ser du på Skånes möjligheter att bli en mer innovativ region?

– Jag tror Skåne har slagit in på rätt väg. Innovation skapas i samband med olika aktörer och personer med olika kompetenser och bakgrund, och då tänker jag på samverkan med danskar och tyskar bland annat. Det som Skåne har vart bra på hittills är de interdisciplinära forskningskopplingarna; att man kopplar ihop forskare och kreativa människor i olika områden och skapar nya synergier.

Bodil Rosvall Jönsson lämnade sin post som vd för Business Region Skåne våren 2016, hur går det med tillsättningen av den tjänsten?

– Det vet jag än så länge för lite om. Jag ser fram emot att sätta mig in i hur vi ska jobba vidare med det.

Emily Binks

… Ulrika Geeraedts, som tar över Mikael Stammings post efter sommaren. Varför vill du jobba i Region Skåne? – Det […]


För att läsa resten av artikeln behöver du
vara prenumerant och inloggad


  • Svensk scampi i Lejonkulan

    Veckans avsnitt av podden Lejonkulan gästas av bolaget Cresponix som ska odla hållbar scampi i Sverige. Det är första gången Jan Dahlqvist bjuder in ett bolag helt utan Skånekopplingar.