lördag 27 april 2024

inloggad som

Fåhraeus och Almi Invest går in i BibbInstruments inför notering

Medicinteknikbolaget BibbInstruments i Lund förbereder sig för notering på Aktietorget. För att kommersialisera sitt biopsiinstrument har bolaget tagit in 4,6 miljoner kronor. Bland de nya ägarna syns Almi Invest, Swedish Growth Fund och Christer Fåhraeus via investeringsbolaget Fårö Capital.

– Vi har skarpa order från fem sjukhus runt om i landet. Vi levererar så fort vi har CE-märkningen klar från vårt certifieringsorgan i Tyskland, säger vd Fredrik Lindblad till Rapidus.

Samtidigt kliver Erik von Schenck in som ny styrelseordförande i BibbInstruments. Han är vd för Jolife, delägare i Captera Medtech samt sitter i styrelsen för Dignitana och Avidicare.

BibbInstruments utvecklar en tumörborr, EndoDrill, som kan ta djupare vävnadsprover av cancertumörer än med befintliga metoder. Den första produkten som lanseras tar vävnad från djupt liggande tumörer i magsäcken. Hittills har borren genom studier i Lund diagnostiserat över 50 patienter.

Noteringen på Aktietorget planeras senare i år. I samband med listningen ska bolaget enligt plan ta in 10-20 miljoner kronor.

– September, oktober är när vi planerar att notera oss. Det är ett sätt att sprida varumärket, säger Fredrik Lindblad till Rapidus.

Största ägare är även efter emissionen grundarna Charles Walther och LU Holding. Fem personer arbetar i BibbInstruments, som startade 2013.

Emily Binks

Medicinteknikbolaget BibbInstruments i Lund förbereder sig för notering på Aktietorget. För att kommersialisera sitt biopsiinstrument har bolaget tagit in 4,6 […]


För att läsa resten av artikeln behöver du
vara prenumerant och inloggad


  • Hon återvinner elbilsbatterier

    Veckans Lejonkulan gästas av Raula Runsten, medgrundare av Rebaba som utvecklar system för energilagring i industriell skala med hjälp av uttjänta elbilsbatterier.