torsdag 22 februari 2024

inloggad som

Fåhraeus och Almi Invest går in i BibbInstruments inför notering

Medicinteknikbolaget BibbInstruments i Lund förbereder sig för notering på Aktietorget. För att kommersialisera sitt biopsiinstrument har bolaget tagit in 4,6 miljoner kronor. Bland de nya ägarna syns Almi Invest, Swedish Growth Fund och Christer Fåhraeus via investeringsbolaget Fårö Capital.

– Vi har skarpa order från fem sjukhus runt om i landet. Vi levererar så fort vi har CE-märkningen klar från vårt certifieringsorgan i Tyskland, säger vd Fredrik Lindblad till Rapidus.

Samtidigt kliver Erik von Schenck in som ny styrelseordförande i BibbInstruments. Han är vd för Jolife, delägare i Captera Medtech samt sitter i styrelsen för Dignitana och Avidicare.

BibbInstruments utvecklar en tumörborr, EndoDrill, som kan ta djupare vävnadsprover av cancertumörer än med befintliga metoder. Den första produkten som lanseras tar vävnad från djupt liggande tumörer i magsäcken. Hittills har borren genom studier i Lund diagnostiserat över 50 patienter.

Noteringen på Aktietorget planeras senare i år. I samband med listningen ska bolaget enligt plan ta in 10-20 miljoner kronor.

– September, oktober är när vi planerar att notera oss. Det är ett sätt att sprida varumärket, säger Fredrik Lindblad till Rapidus.

Största ägare är även efter emissionen grundarna Charles Walther och LU Holding. Fem personer arbetar i BibbInstruments, som startade 2013.

Emily Binks

Medicinteknikbolaget BibbInstruments i Lund förbereder sig för notering på Aktietorget. För att kommersialisera sitt biopsiinstrument har bolaget tagit in 4,6 […]


För att läsa resten av artikeln behöver du
vara prenumerant och inloggad


 • “Odlat kött blir billigare än ko”

  ,
  Re:meat är först i Sverige med att utveckla odlat kött. Nu söker Malmöbolaget långsiktiga investerare som vet hur man bygger upp industrier från grunden.

 • Blåste Akelius liv i skoldebatten?

  Den avblåsta affären där Roger Akelius skulle köpa 25 procent av Academedia är en av de mest bisarra händelser som blivit mediastoff i svenskt näringsliv sedan millennieskiftet. Men det finns en enkel förklaring till att det blev så galet.

 • Rollatorbroms körde i diket

  Medeonbolaget Brillanze pausar försöken att få ut sina rollatorbromsar på marknaden och satsar istället på sina trasselfria fiskerullar. Bolaget håller nu på att resa 6 miljoner kronor för att snabba på utrullningen.

 • Tufft år för poolförsäljaren

  Konjunkturen och räntan var inte nådig mot poolföretaget Gullberg & Jansson i Helsingborg under 2023. Försäljningen dök och vinst vändes till förlust.