fredag 26 april 2024

inloggad som

Region Skånes utvecklingsdirektör hoppar av

Mikael Stamming, som basar över Region Skånes avdelning för regional utveckling och dess runt 120 anställda, lämnar sin post efter sommaren då han fyller 65. Någon efterträdare är ännu inte utsedd.

Mikael Stamming har varit Region Skånes utvecklingsdirektör sedan 2011 då han värvades från dåvarande Öresundskomiteen. Han blir kvar under en övergångsperiod som rådgivare på deltid åt regiondirektören Alf Jönsson.

Som de största utmaningarna för efterträdaren nämner Mikael Stamming att tydliggöra Region Skånes ledarskap inom utvecklingsfrågor, samt att trygga tillväxten genom utbyggd infrastruktur, kapital- och kompetensförsörjning till företagen.

Skåne har som vision att bli Europas mest innovativa region till 2020. Hur realistiskt är det?

– 2020 kommer med stormsteg så det är en tuff utmaning, men inte omöjlig. Forsknings- och innovationsråd i Skåne, som leder arbetet, har fått en revitalisering under 2017 efter att man även bjudit in cheferna för de olika klusternätverken till bordet, säger Mikael Stamming till Rapidus.

Hans stol är inte den enda som behöver fyllas. För ett år sedan lämnade Bodil Rosvall Jönsson sina poster som näringslivschef i Region Skåne och vd för dess bolag Business Region Skåne. Detta efter oenighet med ledningen i samband med en omorganisation, där posten som näringslivschef försvann.

Hon har ännu inte fått någon ersättare i Business Region Skåne, men enligt bolagets styrelseordförande, regionpolitikern Anders Karlsson (S), är planen att en ny vd ska kunna rekryteras under våren.

– Förhoppningen är att det ska vara klart i juni, men jag vet inte om det blir så, säger han.

Enligt Anders Karlsson är tillsättningarna helt separata frågor.

Elin Andersson Rosenstock
Erik Olausson

Mikael Stamming, som basar över Region Skånes avdelning för regional utveckling och dess runt 120 anställda, lämnar sin post efter […]


För att läsa resten av artikeln behöver du
vara prenumerant och inloggad


  • Så mycket tjänade skånska börs-vd:ar 2023

    Peter Nilsson, vd för Trelleborg, var Skånes bäst betalda börs-vd 2023. Men ytterligare tolv vd:ar tjänade över 10 Mkr. Rapidus har listan över Skånes bäst betalda börs-vd:ar. Så här mycket tjänade de under 2023.

  • Fetast plånbok vinner

    Efter en tolfteplats av fjorton i SHL måste något göras med hockeylaget Malmö Redhwaks. I brist på kommunalt stöd behövs det nya och kreativa samarbeten med näringslivet.

  • Blandad kompott i rapportfloden

    Fortsatt svag efterfrågan medan kostnadsjakt i bolagen putsar resultaten. Det är den trend som går att utläsa ur de skånska börsbolagens rapporter för det första kvartalet, även om bilden är mycket blandad. Vi sammanfattar mer än ett dussin färska skånska rapporter.