torsdag 9 maj 2024

inloggad som

Sedermera breddar sig till nordiska bolag och investerare

Malmöbaserade Sedermera Fondkommission lägger om affärsstrategin och satsar på att attrahera investerare som noteringssugna bolag i hela Norden.

I höstas höll bolaget sin första ”Sedermeradag” i Köpenhamn, då med bara danska bolag som presenterade sig. Vid reprisen förra veckan var det en blandning med tre svenska, tre danska företag och finska Enersize som visade upp sig för potentiella investerare. Några är redan noterade, andra är på väg.

– Hela aktiemarknaden går mot ett mer nordiskt fokus. Därför väljer vi att väva in det i hela vår affärsmodell. Utvecklingen i Danmark har knuffat på. När noteringarna för de danska tillväxtbolagen inte fungerat i Köpenhamn så har de sökt sig till Stockholm, säger Andreas Sandgren, chef för Corporate Fincance på Sedermera Fondkommission.

Sedermera Fondkommission har dessutom fått sin första kontakt med ett norskt företag som vill lista sig i Stockholm.

Sedermera Fondkommission har hittills hjälpt sju danska bolag att notera sig på svenska First North och Aktietorget – och fler är på väg. Ändringen i den danska beskattningen av aktievinster, som danska regeringen har lovat bland annat för att bromsa flykten av danska innovationsbolag som noterar sig i Stockholm, har ännu inte slagit igenom. 2017 har grundavdraget höjts något men skattesatsen ligger fortfarande på 42 procent.

Klik her for at se dansk version af artikeln

Keld Broksø

Malmöbaserade Sedermera Fondkommission lägger om affärsstrategin och satsar på att attrahera investerare som noteringssugna bolag i hela Norden. I höstas […]


För att läsa resten av artikeln behöver du
vara prenumerant och inloggad


  • Hon ska rädda Veg of Lund

    Oatly-veteranen Helene Nielsen har tagit över som vd för Veg of Lund med potatisdrycken Dug. Nu är det vinna eller försvinna efter flera år av stigande förluster.

  • Robotar från Lund vill in i e-handeln

    Cognibotics försäljning av robotautomation accelererar. Efter en ökning med över 30 procent flera år i rad har Lundabolaget nu säkrat sitt största kundavtal hittills.

  • Camurus lyfter på rapport

    Lunds läkemedelsstjärna Camurus ökar på sista raden i dagens rapport för årets första kvartal. Samtidigt upprepar det Lundabaserade läkemedelsbolaget sina finansiella utsikter för helåret.