torsdag 18 april 2024

inloggad som

Tiotal Skånebolag tävlar på Mobilgalan

Som Rapidus tidigare rapporterat har Mobilgalan i år flyttats från Stockholm till Malmö. Under det två dagar långa arrangemanget i slutet på veckan kommer bland andra Ericsson och Sony Mobile visa upp sin senaste teknik för uppkopplade prylar. Bland programpunkterna finns sessioner om medicinteknik kopplad mot nätet och smarta städer.

På själva galan delas priserna ut i 16 kategorier. Ett tiotal skånska företag är finalister i olika kategorier, däribland Arthro Therapeutics, Next Step Dynamics, Fieldly och Sensative. Hörlurstillverkaren Earin och Sony Mobile-veteranernas klockbolag Anima tävlar om titeln ”Consumer Product of the Year” medan Lundabolaget BrainLit tillsammans med Hotell Skansen i Båstad är med i finalen till ”Connected Buildings”.

Mobilgalan hålls på nybygget Studio i centrala Malmö. /Erik Olausson

Som Rapidus tidigare rapporterat har Mobilgalan i år flyttats från Stockholm till Malmö. Under det två dagar långa arrangemanget i […]


För att läsa resten av artikeln behöver du
vara prenumerant och inloggad


  • Miljonregn över skånska startups

    ,
    Almi Invest har säkrat 1,6 miljarder kronor till nya investeringar, ett glädjebesked för svenska entreprenörer. Nu kan Rapidus avslöja hur stor del av kakan som går till skånska bolag. 

  • Det offentliga räds inte NIS2

    I EU-direktivet NIS2 omfattas såväl kommuner som lärosäten och Region Skåne i sin helhet av nya cybersäkehetsregleringar. Trots att flera kommuner har blivit hackade så sent som i år anser stora skånska förvaltningar att de redan lever upp till de nya kraven.

  • Sandberg donerar 100 Mkr

    Sandberg Development donerar 10 miljoner kronor per år i tio år till Malmö universitet. Pengarna ska gå till universitetets vattenforskning.