Efter succén med jättesatsningen ”Tom Clancy’s The Division” har Massive dragit igång ett nytt projekt som är tänkt att bli minst lika omfattande. Det uppger spelstudions vd David Polfeldt i en intervju med Rapidus. Och helt oberoende av nysatsningen behöver Massive rekrytera minst 100 nyanställda i närtid.
I dag har Massive strax under 400 anställda, men inom kort måste de bli fler.
– Om du frågar projektledarna så vill de ha in 100 personer nu på stubinen, säger David Polfeldt till Rapidus.
Enligt David Polfeldt bygger inte behovet på några framtida prognoser utan de leveranser som man redan har åtagit sig. Dessutom uppger han att spelstudion nu påbörjat ett projekt som är tänkt att få samma produktionsmässiga dignitet och omfattning som ”The Division”. Mastodontsatsningen sysselsatte flera hundra av Massives utvecklare åren innan lanseringen.
Om 2-3 år tänker sig David Polfeldt att man uppnått den optimala organisationen, som innebär runt 600 anställda. Men sedan är det förmodligen stopp. För varken det franska moderbolaget Ubisoft eller Massive Entertainment själva vill bli större i Malmö. Enligt David Polfeldt har Ubisoft planer att växa på andra ställen i världen och istället låta Malmökontoret lägga 100 procent på att göra ”världens bästa spel” som han uttrycker det.
Men 200 arbetstillfällen ligger trots allt för handen. Cirka 40 procent av kompetensen plockas utomlands för att hitta de allra bästa i branschen. Men resten av arbetskraften brukar hämtas från hemmaplan.
– Generellt kan man säga att vi tar in de erfarna seniorerna globalt och en mix av oerfarna juniorer och erfarna seniorer lokalt, säger David Polfeldt.
Massive Entertainment har ett tätt samarbete med The Game Assembly i Malmö. Ett tjugotal praktikanter tas emot varje år och flertalet erbjuds därefter en anställning.
2019 kommer Massive Entertainment att flytta till kvarteret Eden vid Möllevångstorget. David Polfeldt vill inte uppge vad den satsningen kostar Massive men en fingervisning ges av försäljningspriset senaste gången Eden bytte händer, 2008. Då såldes tegelfastigheten för 95 miljoner kronor.
Magnus Erlandsson