torsdag 9 maj 2024

inloggad som

Fem snabba till Lennart Gustafson…

… som efterträder strategikonsulten Björn H Lindbäck i Rapidus-juryn.

Vilka erfarenheter kan du dra nytta av när du är med och väljer Årets Rapidus-företag?

lennart-gustafson1– Efter 15 år som Industrifondens representant i Skåne har jag en hyfsad bild av startup-världen här nere och situationen för unga förhoppningsbolag.

Vad tycker du utmärker ett nytt innovativt företag som håller i längden?

– Det är en kombination av många komponenter. En bra idé, rätt tajming på marknaden och så mycket att bolaget har drivande personligheter.

Hur uppfattar du det skånska investeringsklimatet just nu?

– Det har gått lite upp och ner men nu verkar det vara på väg åt rätt håll. Det finns goda exempel på företag som lyckats och det ger ringar på vattnet och knoppar av lokala affärsänglar som satsar.

Industrifonden har inte längre någon representant på plats i Skåne. Hur påverkar det deras engagemang här?

– Att ha en person på klusterställena ute i Sverige underlättar så klart analysen. Risken är annars att man gör det lätt för sig och bara tittar på vad som händer i universitetsvärlden eller att man tycker sig ha fullt upp i Kista och inte hinner med annat.

Hur firar du jul?

– Jag kommer att hålla mig hemma i Malmö. Jag har inga särskilda önskemål förutom att jag hoppas på lite lugn och ro.

Magnus Erlandsson

… som efterträder strategikonsulten Björn H Lindbäck i Rapidus-juryn. Vilka erfarenheter kan du dra nytta av när du är med […]


För att läsa resten av artikeln behöver du
vara prenumerant och inloggad


  • Hon ska rädda Veg of Lund

    Oatly-veteranen Helene Nielsen har tagit över som vd för Veg of Lund med potatisdrycken Dug. Nu är det vinna eller försvinna efter flera år av stigande förluster.

  • Robotar från Lund vill in i e-handeln

    Cognibotics försäljning av robotautomation accelererar. Efter en ökning med över 30 procent flera år i rad har Lundabolaget nu säkrat sitt största kundavtal hittills.

  • Camurus lyfter på rapport

    Lunds läkemedelsstjärna Camurus ökar på sista raden i dagens rapport för årets första kvartal. Samtidigt upprepar det Lundabaserade läkemedelsbolaget sina finansiella utsikter för helåret.