tisdag 14 maj 2024

inloggad som

LU Holding värvar Jesper Felkheimer

I januari blir Jesper Falkheimer chef för sektionen Forskning, samverkan och innovation på Lunds universitet, som under året har bantats och stöpts om. Inför det tar han nu plats i universitetets såddfinansieringsbolag LU Holdings styrelse.

jesper-falkheimer-05–En av sektionens avdelningar är LU Innovation och jag vill kunna vara med och styra och bidra till att vårt bolag gör största möjliga nytta. Samverkan- och innovationsfrågor inom universitetet går att utveckla hur mycket som helst. Jag har mycket ideér, men jag får först landa i min nya roll, säger Jesper Falkheimer till Rapidus.

Han är fram till årsskiftet rektor för Campus Helsingborg där han efterträds av LTH-professorn Annika Olsson. Jesper Falkheimer är också professor vid Institutionen för strategisk kommunikation och har skrivit flera böcker om kriskommunikation och strategisk kommunikation.

LU Holding arbetar med att stötta forskare vid universitetet som vill kommersialisera sina resultat. Holdingbolaget har över 40 forksningsavknoppningar i sin portfölj, bland dem syns börsaktuella AcouSort och Acconeer.

Emily Binks

I januari blir Jesper Falkheimer chef för sektionen Forskning, samverkan och innovation på Lunds universitet, som under året har bantats och […]


För att läsa resten av artikeln behöver du
vara prenumerant och inloggad


  • Inarea ökar arean

    Golvläggningskoncernen Inarea, helägd av investerargruppen Small Cap Partners i Malmö, gör ett storförvärv i Finland. Affären innebär näst intill en fördubbling av omsättningen till 3 miljarder kronor.

  • Omstridd ägare lämnar Neola

    Neola Medical i Lund, med vd Hanna Sjöström, meddelar att Masoud Khayyamis kritiserade investeringsbolag Cardeon köpts ut ur bolaget av en grupp delägare.

  • Precis vad Precise behövde

    Precise Biometrics i Lund har andats optimism på senare tid. Nu minskar förlusten i rapporten för årets första kvartal.