onsdag 27 mars 2024

inloggad som

Qeep driver vidare investeringsverksamheten

Aqilles Invest i Malmö säljer av dotterbolaget Qeep för att kunna satsa hårdare på livsmedelsbolaget Ceres i Bjuv. Köpare är bland annat Qeeps ledning och grundare, bolaget kommer drivas vidare av Anders Holm, Johnny Dahlberg och vd Mathias Bönnemark.

Qeep är ett managementkonsultbolag som det senaste, förlängda, räkenskapsåret omsatte runt 30 miljoner kronor. Med affären tar bolaget över rättigheterna att använda namnet Aqilles Invest.

Anders Holm– Vi kommer jobba vidare med konsultverksamheten samt med investeringsdelen, säger Anders Holm till Rapidus.

Aqilles Invest, som bland annat har LMK och Jensen Invest i ägarlistan, byter med affären namn till Ceres Foods och ska fokusera helt på dotterbolaget Ceres i Skåne, beläget i Bjuv.

– Ceres Foods blir en ren livsmedelsverksamhet säger Henrik Nyberg, vd för Ceres och med en bakgrund från Findus.

Ceres i Skåne producerar och packar torra livsmedelsprodukter. Under våren tvingades bolaget varsla delar av sin personal efter att ha tappat kontraktet med Nestlé, bolagets i särklass största kund. Bolaget har ett antal nya kundavtal på plats, uppger Henrik Nyberg. Ceres Foods kommer under den närmaste tiden investera 20 miljoner kronor i verksamheten.

Ungefär 30 personer arbetar i Ceres som omsatte 115 miljoner kronor i fjol. Aqilles Invest ägs i dag av grundarna Anders Holm och Johnny Dahlberg via Q Ventures samt LMK Ventures, Hexiron och Jensen Invest.

Emily Binks

Aqilles Invest i Malmö säljer av dotterbolaget Qeep för att kunna satsa hårdare på livsmedelsbolaget Ceres i Bjuv. Köpare är […]


För att läsa resten av artikeln behöver du
vara prenumerant och inloggad


  • Damfotboll en svår affär

    Att damfotbollen har det tuffare ekonomiskt än herrarna är ingen hemlighet. Spelarförsäljningar och Europaspel ger inte i närheten av samma genomslag som på herrsidan.

  • Sportscom avbryter satsningen

    Helsingborgsbolaget Sportscom skulle utmana Radiosporten med livesända radioreferat från stora ligor. Men precis före fotbollspremiären drar man ur sladden.

  • Mer kapital till skånska bolag

    De börsnoterade Lundaföretagen Synact Pharma och Enersize aviserar nyemissioner. Den ena aktien steg på beskedet, den andra föll.