torsdag 22 februari 2024

inloggad som

Sol Voltaics värvar Heraeus-chef

|  ,
|  ,

Nanoteknikbolaget Sol Voltaics i Lund förstärker sitt arbetslag med Arno Stassen. Han har mångårig erfarenhet av solenergiindustrin och kommer senast från tyska teknikföretaget Heraeus där han var chef för affärsutveckling inom solenergi.

I Sol Voltaics ska han ansvara för produktmarknadsföring.

Erik Smith”Vi har värvat en bra person att hjälpa oss med att föra vår produkt ut på marknaden. Vår plan är fortfarande att ha färdiga prover till kunder under senare halvan av 2018”, skriver vd Erik Smith i ett mejl till Rapidus.

Sol Voltaics utvecklar nanotrådar som överförs till en ogenomskinlig plastfilm. Filmen draperas över existerande kiselbaserade solceller vars verkningsgrad därmed kan öka från 16 till 27 procent. Nanotrådarna skapas i en patenterad gasprocess som kallas Aerotaxy.

Det senaste året har Sol Voltaics rest 17 miljoner dollar från bland annat saudiska Riyadh Valley Company. Sol Voltaics finns i Active Biotech-huset i Lund och sysselsätter ett 30-tal personer.

Arno Stassen har tidigare även arbetat med solcellsutveckling på Holländska energiforskningscentret ECN.

Hereaus utvecklar lösningar och komponenter för bland annat läkemedelsindustrin, solcellsproduktion, stål-, och kopparindustrin samt tillhandahåller tjänster inom processer med ädla metaller. 2015 låg omsättningen på omkring 12 miljarder euro.

Emily Binks

Nanoteknikbolaget Sol Voltaics i Lund förstärker sitt arbetslag med Arno Stassen. Han har mångårig erfarenhet av solenergiindustrin och kommer senast […]


För att läsa resten av artikeln behöver du
vara prenumerant och inloggad


 • “Odlat kött blir billigare än ko”

  ,
  Re:meat är först i Sverige med att utveckla odlat kött. Nu söker Malmöbolaget långsiktiga investerare som vet hur man bygger upp industrier från grunden.

 • Blåste Akelius liv i skoldebatten?

  Den avblåsta affären där Roger Akelius skulle köpa 25 procent av Academedia är en av de mest bisarra händelser som blivit mediastoff i svenskt näringsliv sedan millennieskiftet. Men det finns en enkel förklaring till att det blev så galet.

 • Rollatorbroms körde i diket

  Medeonbolaget Brillanze pausar försöken att få ut sina rollatorbromsar på marknaden och satsar istället på sina trasselfria fiskerullar. Bolaget håller nu på att resa 6 miljoner kronor för att snabba på utrullningen.

 • Tufft år för poolförsäljaren

  Konjunkturen och räntan var inte nådig mot poolföretaget Gullberg & Jansson i Helsingborg under 2023. Försäljningen dök och vinst vändes till förlust.