fredag 4 april 2025

inloggad som

ANNONS Innehåll från EKN

Mincbolaget Hearezanz mjukvara kan snart låta höra om sig

Mincbolaget Hearezanz har fått klart en prototyp för marknaden och mobiliserar med nytt team från Malmöbaserade Linearity. Hearezanz har utvecklat en mjukvara för personer med hörselnedsättning och normalhörande som kan installeras och användas i alla produkter som kan processa tal eller musik. Och man behöver ingen apparat i örat längre.

Hearezanz algoritm utför en online-kalibrering som är anpassad inte bara till individen, utan även till den specifika hårdvaran. Konceptet kallas för Individual Hearing Compensation. Ur ett audiogram – resultatet från ett individuellt hörseltest – går det att utläsa vilka frekvensområden som behöver förstärkas. Utifrån den uppkomna hörselprofilen bearbetar sedan mjukvaran ljudet så att det passar den avsedda produkten, som kan vara en mobiltelefon, en dator eller en surfplatta.

– Vår mjukvara gör en finkalibrering som också tar hänsyn till den unika hårdvaran. Det är dessa små justeringar som gör hela skillnaden, säger vd Jan Weber till Rapidus.

Sent i våras anslöt John Philipsson och Roger Martinson från Linearity till utvecklingsteamet på Hearezanz och tillsammans med Jan Weber är de i dag huvudägare. Både John Philipsson och Roger Martinson har mångårig erfarenhet av mjukvaruutveckling för ljudoptimering, bland annat från ST-Ericsson.

– Vi har för avsikt att finansiera verksamheten med egna medel och satsar tills vidare på kundfinansiering i stället för externa finansiärer, säger Jan Weber.

Hearezanz är i diskussion med ett antal företag och Jan Weber tror att mjukvaran kommer att finnas tillgänglig i en mobiltelefon redan i början av nästa år.

Magnus Erlandsson

Mincbolaget Hearezanz har fått klart en prototyp för marknaden och mobiliserar med nytt team från Malmöbaserade Linearity. Hearezanz har utvecklat […]


För att läsa resten av artikeln behöver du
vara prenumerant och inloggad



  • Rejält tillskott i kassan för el-sparare

    Lundabaserade Emulate Energy stänger sin Serie A-runda och får två nya internationella delägare. Så här stort blev tillskottet och så ska pengarna användas.

  • Helsingborgsprofilens bolag stänger runda

    Helsingborgsbaserade Payzlip med Acke Salem i spetsen stänger en finansieringsrunda ledd av regionala näringslivsprofiler. Rundan blev dock mindre än ursprungligen tänkt. Så här länge räcker pengarna.

  • Advenica rustar för fortsatt lönsamhet

    Cybersäkerhetsbolaget Advenica har börjat året med att få in flertalet miljonorder. I en orolig omvärld ser vd Marie Bengtsson inget som talar emot att tillväxt- och lönsamhetsresan fortsätter.

  • Wallenberg går in i 34-bolag

    Ideonbaserade Nordic Forestry Automation, som Rapidus utsåg till 34:a år 2023, får in ett Wallenbergbolag som ny delägare. Det här ska den nya investeringen räcka till.

  • Additude-grundaren bygger nytt IT-bolag

    Additude-grundaren Jim Roslund är tillbaka i IT-branschen. Med en grupp tidigare Tretton37-medarbetare och deras uppdrag som grund drar han igång ett nytt IT-konsultbolag. Och gissa vad bolaget heter.

  • Säkra kommentarsfält – en lönsam historia?

    Ifrågasätt Media vill återuppliva kommentarsfunktioner på nätet och göra dem trollfria. Nu öppnas en investeringsrunda som ska räcka till svarta siffror.

  • Alteri Care satsar globalt

    Efter satsningen på internationell expansion närmar sig vårdtechbolaget lönsamhet – och ska revolutionera sjukvården i Zimbabwe.

  • Hon tar över rodret på Softhouse

    I fjol tog Stina Åkesson plats i vd-stolen på teknikbolaget Ourliving. Nu kliver hon även in i en vd-roll på ägarbolaget Softhouse. Här berättar den förre AF-borgbossen om ett turbulent fjolår.

  • Eletives sämsta år – 40 procent upp

    Det snabbväxande Malmöbolaget Eletive gjorde sitt hittills sämsta år i fjol. Och då var tillväxten ändå 40 procent. — I år kommer vi att passera 100 miljoner i ARR, säger vd Marcus Wennmo.

  • Tretton37: Kundinformationen till salu

    Efter att Tretton37 gått i konkurs är tillgångarna i bolaget nu till salu. En köpare kan överta varumärket Tretton37, kunddata värt nästan 90 miljoner kronor om året – och telefonnumren till 180 IT-konsulter.