fredag 23 maj 2025

inloggad som

ANNONS Innehåll från EKN

Covr utmanar med ny säkerhetstjänst

Malmöbolaget Covr Security – tidigare BankProof – släpper sin nya digitala säkerhetstjänst Covr efter två års utveckling i det tysta.

Covrs digitala tjänst kan beskrivas som ett BankID fast med fler användningsområden och med ett mindre krångligt säkerhetssystem där individen har större kontroll på den överförda informationen. I alla fall enligt Covr Securitys vd och grundare Peter Alexanderson:

peter_alexandersoncovrsecurity– Man kan se det som en tvåkanalslösning där mobiltelefonen är kontrollkanalen som styr över den osäkra kanalen som är den digitala tjänsten på nätet, säger han.

Till skillnad från BankID, som avsiktligt är begränsat till de nordiska banksystemen, vänder sig Covrs tjänst till den globala marknaden och skickar säker information som handlar om mycket mer än bara bankärenden. Därav namnbytet från BankProof till Covr som lanseras nu dagarna i samband med att produkten släpps.

– Vi ville komma bort från bankkopplingen eftersom det rör sig om nästan vilken information som helst. Covr ska till exempel kunna skicka bildströmmar från din ytterdörr så du kan godkänna om dina barn eller städfirman ska släppas in, säger Peter Alexanderson.

För användaren ska det räcka med en pinkod eller ett fingeravtryck, så länge det kommer från den unika enheten, och lösenordet är bortrationaliserat.

Covr har i nuläget en kund som har installerat produkten. Dessutom är de i upphandlingsfasen med en handfull företag, däribland några större från USA och Sydamerika, uppger Peter Alexanderson.

I våras genomförde Covr en finansieringsrunda genom en riktad nyemission till privata investerare med ett kapitaltillskott som räcker ett år framåt, uppger Peter Alexanderson

Han är huvudägare med 50 procent. Resterande del samsas ett 20-tal ägare om. En av dem är affärsängeln och investeraren Anette Nordvall som tillträdde som bolagets styrelseordförande tidigare i år.

Magnus Erlandsson

Malmöbolaget Covr Security – tidigare BankProof – släpper sin nya digitala säkerhetstjänst Covr efter två års utveckling i det tysta. Covrs […]


För att läsa resten av artikeln behöver du
vara prenumerant och inloggad



  • Prolight räds inte sura investerare

    Medicinteknikföretaget Prolight i Lund utmanar det kärva investeringsklimatet inom life science och vill göra en nyemission på 100 Mkr, mer än hälften av sin värdering. – Det kostar att ta fram högteknologiska instrument, säger vd Ulf Bladin.

  • Djäkne Startup Studio säljer edtechbolag

    Malmöbaserade Djäkne Startup Studio säljer edtechbolaget Studybee. Köparen är en av Sveriges största skolportaler. – Vi påbörjade diskussioner om försäljningen av Studybee för ett halvår sen, säger Magnus Wide på Djäkne Startup Studio.

  • Spotlight lanserar finlista

    Den som följer utvecklingen bland noterade småbolag vet att kvaliteten varierar kraftigt. Detta har även småbolagsbörsen Spotlight Market noterat och lanserar nu listan Spotlight Value, endast för bolag som är lönsamma. Rapidus vet vilka bolag som platsar.

  • … och några tröstande ord till life science

    Life science-sektorn går dåligt på börsen. Men det finns pengar att hämta, det säger Max Odlander från venture capital-firman Health Cap under ett event på The Loop under onsdagen.

  • Mistbase-grundaren laddar om

    Saas-bolaget Peak Energy är Mistbase-grundaren Michal Stalas nya satsning, åtta år efter att han sålde Mistbase för uppåt 150 Mkr. Nu vill han utveckla mjukvara för optimering av elanvändning.

  • De ska tina upp life science-frosten

    Finansprofilen Markus Neuding samlar tunga namn till MVIP, panelen som ska råda bot på kapitalbristen i life science-sektorn. Tio namnkunniga personer från bland annat Fåhraeus Startup & Growth, EQT och Nordic Angels finns med. Rapidus har hela listan.

  • ”Det råder investeringsstopp i life science”

    Svenska entreprenörer inom life science är för dåliga på att pitcha. Danskarna är mycket bättre. Det sa två föredragshållare på torsdagen vid ett stort seminarium i Lund. Här följer fler misstag som bolagen gör.

  • Kvinnliga investerare krokar arm med Small Cap Partners

    Nätverket Femown vill inspirera kvinnor att investera mera. Nu har ett gäng medlemmar bildat ett gemensamt bolag och gjort sin första investering.

  • Bimobject på förvärvsoffensiv

    Bimobject köper Malmöbolagen Green Metrica och Lumea AI Plattform, som båda är inriktade på artificiell intelligens. Bygginformationsbolaget redovisar också siffror för årets första kvartal, som visar att vd-karusellen blivit en kostsam historia.

  • Small Cap Partners köper Osby-bolag

    I sitt sjätte investeringsbolag har Small Cap Partners släppt fokus på golvbranschen. Men kapital att spendera har blivit mindre, och då blir förvärven färre, berättar Jonas Forsvall för Rapidus.