torsdag 25 april 2024

inloggad som

Covr utmanar med ny säkerhetstjänst

Malmöbolaget Covr Security – tidigare BankProof – släpper sin nya digitala säkerhetstjänst Covr efter två års utveckling i det tysta.

Covrs digitala tjänst kan beskrivas som ett BankID fast med fler användningsområden och med ett mindre krångligt säkerhetssystem där individen har större kontroll på den överförda informationen. I alla fall enligt Covr Securitys vd och grundare Peter Alexanderson:

peter_alexandersoncovrsecurity– Man kan se det som en tvåkanalslösning där mobiltelefonen är kontrollkanalen som styr över den osäkra kanalen som är den digitala tjänsten på nätet, säger han.

Till skillnad från BankID, som avsiktligt är begränsat till de nordiska banksystemen, vänder sig Covrs tjänst till den globala marknaden och skickar säker information som handlar om mycket mer än bara bankärenden. Därav namnbytet från BankProof till Covr som lanseras nu dagarna i samband med att produkten släpps.

– Vi ville komma bort från bankkopplingen eftersom det rör sig om nästan vilken information som helst. Covr ska till exempel kunna skicka bildströmmar från din ytterdörr så du kan godkänna om dina barn eller städfirman ska släppas in, säger Peter Alexanderson.

För användaren ska det räcka med en pinkod eller ett fingeravtryck, så länge det kommer från den unika enheten, och lösenordet är bortrationaliserat.

Covr har i nuläget en kund som har installerat produkten. Dessutom är de i upphandlingsfasen med en handfull företag, däribland några större från USA och Sydamerika, uppger Peter Alexanderson.

I våras genomförde Covr en finansieringsrunda genom en riktad nyemission till privata investerare med ett kapitaltillskott som räcker ett år framåt, uppger Peter Alexanderson

Han är huvudägare med 50 procent. Resterande del samsas ett 20-tal ägare om. En av dem är affärsängeln och investeraren Anette Nordvall som tillträdde som bolagets styrelseordförande tidigare i år.

Magnus Erlandsson

Malmöbolaget Covr Security – tidigare BankProof – släpper sin nya digitala säkerhetstjänst Covr efter två års utveckling i det tysta. Covrs […]


För att läsa resten av artikeln behöver du
vara prenumerant och inloggad


  • Här är Årets Rapidusföretag

    På tisdagskvällen ställde Rapidus och Vinge till med fest när Årets Rapidusföretag och Årets Friskt Vågat skulle koras för 23:e året i rad.

  • Spelet bakom Academedia-affären 

    I början av året ville Mellby Gård sälja sitt innehav i friskolejätten Academedia till mångmiljardären Roger Akelius. Men efter massiv kritik drog sig Mellby Gård ur affären. Mellby Gårds vd Johan Andersson ger Rapidus en exklusiv inblick i vad som egentligen hände.

  • Positivt i skånska rapporter

    Beijer Ref levererar en rökare i krysset, medan fastighetsbolagens nedskrivningar verkar ha tagit slut. Det är huvudpunkterna i dagens rapporter från de stora skånska börsbolagen.