lördag 27 april 2024

inloggad som

Försäkringsbolag ny kundgrupp för Auranest

IT-bolaget Auranest i Lund har plockat Stockholmsbaserade Accept Försäkringar som första kund inom försäkringsbranschen. Pilotprojekt pågår med ytterligare en storspelare inom samma fält.

Hittills är det främst fackförbund som köpt in Auranests webbtjänst som en service till de medlemmar som letar nytt jobb. Tjänsten hjälper arbetssökanden skapa och hantera profiler på en rad olika rekryteringssajter och i jobbdatabaser samtidigt.

I somras tecknade bolaget hittills största affären, med fackförbundet Kommunal som på sikt ska erbjuda Auranests webbtjänst till samtliga 500.000 medlemmar. Genom affären med Accept går Auranest mot en ny nisch. Ju längre en försäkringstagare går utan jobb desto dyrare blir det för Accept och enligt Auranests vd Philip Stankovski finns det intresse även från andra aktörer.

Philip_stankovski– Jobbgarant och Helsingborgsbaserade Solid Försäkringar är de andra två som är stora på detta område. Och vi har pilotprojekt med en av dem. Vi ser att den här typen av samarbeten kommer bli bra modeller för när vi expanderar internationellt, säger han till Rapidus.

Philip Stankovski och medgrundarna Frode Thorsén och Alexander Liljengård äger fortfarande tre fjärdedelar av Auranest, med Bonnier som 15-procentig delägare. Mediekoncernen gick in i Auranest tillsammans med finansmannen Peter Nilsson då bolaget fick in fem miljoner kronor i riskkapital i början på 2015.

Inräknat deltidsanställda sysselsätter Auranest i dag 15 personer. I senaste bokslutet, som löpte fram till augusti 2015, slutade nettoomsättningen på 1,1 miljoner kronor och rörelseresultatet på -1,7 miljoner. Innevarande räkenskapsår räknar Philip Stankovski med att omsätta runt 6 miljoner kronor med ett rörelseresultat på -3 miljoner.

Erik Olausson

IT-bolaget Auranest i Lund har plockat Stockholmsbaserade Accept Försäkringar som första kund inom försäkringsbranschen. Pilotprojekt pågår med ytterligare en storspelare […]


För att läsa resten av artikeln behöver du
vara prenumerant och inloggad


  • Hon återvinner elbilsbatterier

    Veckans Lejonkulan gästas av Raula Runsten, medgrundare av Rebaba som utvecklar system för energilagring i industriell skala med hjälp av uttjänta elbilsbatterier.